Marcus Sorensen: Skryté eso v rukávu Sharks!

04. 03. 2019, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mediální partner článku: San Jose Sharks CZ/SK

Na hranici kruhu pro vhazování se ze souboje uvolňuje hráč s číslem 20 na zádech, o vteřinu později posílá puk do soupeřovi sítě a hala exploduje nadšením. Ten večer Marcus Sorensen proti Coloradu naprosto dominuje, později přidává ještě jednu branku, trápí protihráče skvělým forčekingem a přesnými přihrávkami na hokejky svých spoluhráčů a dokazuje vedení Sharks, že by po angažování Gustava Nyquista byla chyba vyřazovat ho ze sestavy.

Svého svěřence chválil po utkání proti Avs i kouč DeBoer: "Hraje skvěle. Dokáže se dostat lidem pod kůži a vyhrávat souboje o puk." Dnes, o dva dny později, se dokonce postaral o vítěznou trefu utkání s Chicagem, když ve třetí třetině nabruslil rychle do mezikruží a po skvělé přihrávce Joea Thorntona poslal puk za záda brankáře Warda.

Jeho největší přínos pro San Jose však tkví v defenzivní činnosti. Během oslabení obírá soupeře o puk, z čehož dokázal v této herní činnosti vytěžit již dva body (1+1). Zároveň blokuje střely a tvrdí hru bodyčeky. A právě on by se mohl stát skrytým esem v rukávu Sharks během play off. Zatímco se soupeřovi obránci budou zaměřovat především na největší hvězdy jako Logan Couture, Joe Pavelski či Brent Burns, mohl by v pravý čas vystoupit z řady právě Sorensen a být pověstným jazýčkem na vahách.

Marcus Sorensen by se mohl stát skrytým esem v rukávu Sharks. pic.twitter.com/hz7xHU3q2N

— NHLportal (@NHLportal) March 4, 2019