Velký obrat v draftové loterii! Jedničku mají Devils, dvojku Rangers!

10. 04. 2019, 06:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Draftová loterie opět jednou zamíchala celé pořadí a postavila ho na hlavu! Největší šanci na získání čísla jedna měli mít Colorado Avalanche, kteří vlastní práva na volbu původně patřící Ottawa Senators, na dvojku poté Los Angeles Kings. Oba celky ale spadly a do čela se naopak poměrně překvapivě dostali New Jersey Devils, New York Rangers a Chicago Blackhawks.

To znamená jediné. Ďáblové s nejvyšší pravděpodobností v červnu posílí o amerického supertalenta Jacka Hughese. "Měl jsem možnost zabruslit si s Taylorem Hallem. Vždy se choval mile a byl skvělý. Byl bych poctěn, kdybych mohl hrát za New Jersey Devils," nechal se slyšet další produkt rozvojového programu USA.

Dalším velkým jménem na draftu a předpokládaná dvojka je finský Kaapo Kakko. I tento národ zažívá zlaté časy a rodák z města Turku by se měl přidat k již tak početnému zástupu mladých hvězdiček ze země tisíce jezer v čele s Aleksanderem Barkovem, Sebastianem Ahem či Patrikem Lainem. Kakko září ve finské seniorské lize, kde nasázel již 22 branek ve 45 utkáních a při výběru zelenáčů na něj pravděpodobně ukáží Rangers.

Chicago by si dle předpokladů mělo vybrat Rusa Vasilie Podkozlina, který rozkládal svůj letošní herní čas především mezi nižší seniorské ruské soutěže VHL a MHL a reprezentaci. Letos získal se svým národním mužstvem bronz na mistrovství světa juniorů.