Tři věci, které nám ukázal první hrací den play off

11. 04. 2019, 08:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdo si přivstal, nelitoval. Dnešní noc nabídla hned pětici napínavých soubojů a my se podíváme na tři postřehy prvního hracího dne vyřazovacích bojů.

CBJ Tohle je play off, bejby!

První třetina zápasu mezi Tampou a Columbusem probíhala vcelku jednoznačně a Bolts se rychle ujali vedení 3:0. Jenže Blue Jackets se nevzdali, ve druhé periodě snížili na rozdíl dvou branek a v té poslední nakonec dokonali úžasný obrat trefami v oslabení a přesilovce. Poprvé v sezoně se stalo, že Tampa pustila vedení 3:0. Aneb důkaz, že play off je naprosto jiná soutěž.

WPG Patrik Laine je zpět!

Patrik Laine zažíval velkou střeleckou krizi již od poloviny prosince. Všichni se tedy ptali, zda se dokáže probudit během nadstavbové části. Odpověď? Ano! Dnes proti Blues poslal Jets do vedení 1:0 svým typickým rychlým švihem, později trefil tyč a byl ho plný led. Vítej zpět, finský snajpere!

NYI Islanders jsou houževnatým sokem

Tým z Long Islandu jasně Penguins ukázal, že série s ním rozhodně nebude lehká. V průběhu celého zápasu Pittsburgh vždy ztrácel a pouze dotahoval vedení soupeře. Utkání dospělo až do prodloužení a jasně ukázalo, že nás čeká dlouhá a tvrdá série.