Review série 2018/19: Nashville Predators - Dallas Stars

25. 04. 2019, 22:30 » Review - Autor: Tomáš Lošťák

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zpočátku velmi vyrovnaná série se od čtvrtého utkání začala lámat na stranu Dallasu. Ambiciózní tým z Nashvillu neměl za cíl nic jiného, než samotný vrchol nadstavbové části. Konec po šesti střetnutích je pro něj velmi hořkou pilulkou.

ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

NSH

Střelecká impotence elitního útoku

První útok Predátorů zapsal během šesti zápasů pouhé čtyři body, které si rovnoměrně rozdělili Filip Forsberg a Ryan Johansen. Viktor Arvidsson odešel ze série s prázdnou.

Neefektivní přesilovky

V této disciplíně se Predators dlouhodobě trápili už v základní části, když skončili na posledním místě napříč celou ligou. V sérii proti Dallasu měli patnáct početních výhod, ale využít nedokázali jedinou.

Nezvládnuté domácí zápasy

Když to Predátoři před dvěma lety dotáhli až do samotného finále, měli úspěšnost devět vítězství ku dvěma prohrám na domácím kluzišti. Od té doby, včetně letošního play off, mají nelichotivou bilanci čtyři výhry vůči šesti nezdarům.

DAL

Ben Bishop

Vzhledem k dlouhodobě neoslnivé ofenzivě, spoléhají Stars na svého strážce svatyně více, než kterýkoliv jiný účastník vyřazovacích bojů. A Ben Bishop rozhodně nezklamal. Finalista v hlasování o Vezinovu trofej dostával v průměru méně než dva góly za zápas a pochytal 94,5 % ze všech střeleckých pokusů soupeře. V posledním mači chytil neuvěřitelných 47 projektilů.

Souhra prvního útočného komanda

Z formace Benn - Seguin - Radulov zaznamenali všichni členové po šesti bodech. Nejvíc se jim dařilo v pátém zápase, kdy dohromady posbírali sedm bodů.

Třetí lajna

Blake Comeau, Radek Faksa a Andrew Cogliano zvládli svůj úkol na jedničku. Jak už bylo zmíněno výše, elitní útok Nashvillu se téměř neprosadil a byla to zásluha především těchto psů obranářů.