Top 5 hokejistů, se kterými byste se nechtěli poprat na baru

29. 04. 2019, 18:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na světě je plno věcí, které bychom nechtěli zažít. Jednou z nich je dostat se v jakémkoli baru do křížku s nějakým pořádně ostrým hokejistou, nejhůře (bývalým) bitkařem. My Vám přinášíme seznam pěti mužů, které byste nechtěli naštvat. Berte to jako varování!

5. Jon 'Nasty' Mirasty



Pokud nejste fanoušky farmářských lig, pravděpodobně ho neznáte. Jon Mirasty se nikdy do NHL nedostal, v nižších soutěžích ale platil za hvězdu a miláčka fanoušků. Traduje se o něm, že se prý na bitku těšil jako malý Jarda před cukrárnou, což dokazuje i 348 pěstních soubojů během jeho kariéry. Co dělá Mirastyho tak děsivým, je jeho vášeň pro ruční vyříkání si věcí. Krom hokeje má také zkušenosti s boxem a MMA. Jon by vás tedy pravděpodobně složil do krabičky od sirek a ještě by se u toho náramně bavil.

4. John Scott



Scott se nikdy nebil rád. Poprvé shodil rukavice až ve 23 letech a bitky pro něj byly pouze úkolem v jeho zaměstnání. To však neznamená, že by byl méně nebezpečný. Až ho tedy potkáte na baru, raději si řekněte o autogram, vždyť to je nejužitečnější hráč All Star Game za rok 2016!

3. Georges Laraque



Pamatujete si na tu scénu z filmu Goon, kdy se Georges Laraque ptá hlavního hrdiny 'Chceš jít?' a po přijetí výzvy říká svému soupeři 'Hodně štěstí, chlape'? Tato scéna byla inspirována skutečnou událostí, když stejná rozmluva proběhla mezi Laraquem a Raitisem Ivanansem z Los Angeles Kings. Pravdou je, že se vždy pral s úctou k soupeři a byl známý striktním dodržováním Kodexu. Takže pro vás máme dvě zprávy. Jednu dobrou a druhou špatnou. Ta nepěkná je, že vás s nejvyšší pravděpodobností rychle složí. K vašemu štěstí vás ale nedorazí, když budete ležet na zemi.

2. Bob Probert



Trpělivý, přesný, inteligentní. Bob Probert je považován za Waynea Gretzkyho mezi bitkaři a jediný, kdo ho dokázal porazit, byl Tahir Domi. Kdybyste ho potkali v baru, museli byste čekat rány z obou stran. Bohužel na něj již s jistotou nenarazíte, jelikož nečekaně tento svět před 9 lety opustil poté, co utrpěl ve věku 45 let infarkt.

1. Tahir 'Tie' Domi



Ne nadarmo měl Tie Domi přezdívky 'Albánský vrah' a 'Bowlingová koule s očima'. I přes svou drobnou postavu dokázal složit i mnohem větší řezníky a má za sebou kariéru, která se nepovedla snad žádnému jinému bitkaři (16 sezon, přes 1 000 zápasů). V baru byste se ho tedy na první pohled nezalekli. Ale až z jeho úst vyjdou slova 'Tie Domi, 338 bitek v NHL, máš problém, kamaráde?', vzpomeňte si na chudáka fanouška Philadelphie a rychle vycouvejte!