Jaká poučení by si měly vzít oba celky z prvního zápasu?

10. 05. 2019, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Máme za sebou první bitvu ve finále Východní konference mezi Boston Bruins a Carolina Hurricanes. Tým z Original Six jí ovládl v poměru 5:2 a je tři triumfy od samotného finále bojů o Stanleyův pohár. S jakými poučeními by měly oba celky nastoupit do druhé bitvy, která začne v neděli od 21 hodin našeho času opět na ledě TD Garden?

CAR Disciplína

Po povedené druhé třetině vedla Carolina 2:1, poté ale přišly dva rychlé tresty a bylo vymalováno. Přesilovkové komando černo-žlutých zaúřadovalo dvakrát během 28 sekund a rázem se karta překlopila na stranu domácích. "Byli jsme několikrát vyloučení proti skvělé přesilovce soupeře a to nás stálo zápas," ví moc dobře Sebastian Aho. "Bylo těžké se poté vrátit zpátky, doplňuje svého parťáka zadák Hamilton.

BOS Nepodceňovat soupeře

Výhra 5:2 se sice může zdát jako jako jasný triumf papírového favorita, ten se ale nerodil tak lehko. Bůh ví jak by celý zápas dopadl, kdyby se Canes nenechali na začátku třetí periody vyloučit. To je pro svěřence kouče Cassidyho zdvižený prst. I oni musejí hrát lépe.