Sabres mají nového kouče! Sázejí na legendu

15. 05. 2019, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před několika málo hodinami Buffalo oficiálně jmenovalo svého nového trenéra. Stala se jím německo-kanadská legenda Ralph Krueger, známý motivátor a kouč, který dlouhou dobu vedl národní tým Švýcarska a na několik desítek zápasů se ujal kormidla u věčně marných Edmonton Oilers.

"Během své kariéry Ralph ukázal, že se umí skvěle přizpůsobit mnoha nečekaným a těžkým situacím. Jeho skvělé komunikační schopnosti a vůdcovství z něj dělají unikátního kandidáta na lodivoda našeho týmu," uvedl generální manažer Botterill.

Krom hokeje má Krueger zkušenosti také s fotbalem, jelikož zastával vysokou funkci ve vedení klubu Southampton FC. Ale pojďme od začátku. Krueger jako trenér klubu VEU Feldkirch dokázal vyhrát pětkrát po sobě (1994 až 1998) rakouskou ligu a to mu vyneslo možnost vést ze střídačky přes deset let národní tým Švýcarska. Ten dokázal třikrát dovést na olympiádu. Poté se konečně dostal do NHL a působil tři roky v organizaci Oilers, z čehož jeden ročník (2012-13) tým vedl. O rok později pomohl Kanadě k titulu na ZOH v Rusku a diváci si ho jistě pamatují jako trenéra, který se dokázal s týmem Evropy téměř probojovat k titulu Světového poháru.

Nyní na něj čeká možná nejtěžší výzva jeho kariéry- dovést Sabres zpět do play off.

Coach Krueger brings the HYPE. 🔥 pic.twitter.com/Co8EBj8cti

— Buffalo Sabres (@BuffaloSabres) May 15, 2019