Pověsí Kronwall brusle na hřebík, nebo ho uvidíme na ledě i příští rok?

04. 06. 2019, 15:30 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Od sezony 2003-04, kdy poprvé nastoupil mezi mantinely NHL, patřil k základním stavebním kamenům sestavy Detroitu. Nyní stojí osmatřicetiletý člen Triple Golden Club Niklas Kronwall na rozcestí. Prodlouží si ještě aktivní kariéru, nebo odejde na odpočinek již nyní?

Rodákovi ze Stockholmu končí 1. července současná smlouva na 4,75 milionu dolarů ročně a může se stát neomezeně volným hráčem. Před sezonou prohlásil: "Měl jsem štěstí, že jsem mohl hrát tolik let za Detroit a jen těžko bych si sám sebe představil v jiném dresu. Miluji tu hru, ale zároveň je potřeba být realista. Rád bych ještě své angažmá o rok prodloužil, ale položme si ruku na srdce. Tým mládne, já stárnu. Hra se zrychluje a já již nejsem tak efektivní jako před deseti lety."

Je to tedy od něj náznak konce, nebo si tento výrok během sezony 2018-19 rozmyslel? Dost možná záleží na vedení klubu. Sám nechtěl být na letošní uzávěrce přestupů vyměněn, čímž ukázal svou loajalitu k Red Wings. S novým generálním manažerem Stevem Yzermanem ale půjde tým s nejvyšší pravděpodobností cestou 'mládí vpřed', do které Kronwall nezapadá. Ten má v nohou s 953 zápasů základní části a na kontě 432 bodů s 564 trestnými minutami.

Bude Niklas Kronwall pokračovat v dresu Wings i v ročníku 2019-20? pic.twitter.com/ya2fIpFCWl

— NHLportal (@NHLportal) June 3, 2019