Hawks s Pens obchodovali a vyměnili si obránce s útočníkem!

16. 06. 2019, 06:30 » Přestupy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Německý útočník českého původu Dominik Kahun byl vyměněn z Chicaga do Pittsburhu, opačným směrem míří zadák Olil Maatta, dvojnásobný držitel Stanley Cupu z let 2016 a 2017.

Kahun zažil povedený nováčkovský ročník, když během 82 utkání pravidelného kolotoče nasbíral 37 bodů (13+24). O rok starší Maatta si připsal 21 bodů za 69 zápasů.

"Mám k Ollimu speciální vztah. Je to skvělý kluk a dobrý hráč. Už si prošel mnoha těžkými chvílemi a tvrdě pracoval, aby se s nimi vypořádal," ocenil nyní již svého bývalého hráče generální manažer Jim Rutherford. A důvod trejdu? Především platový strop. Zatímco Kahun bere pouze 925 tisíc dolarů za rok, Maattaho plat přesahuje 4 miliony.

"Měl dobrý první rok. Podepsali ho jako centra, ale přesunul se na křídlo, což jste mohli vidět u mnoha mých hráčů. Jedná se o výtečného bruslaře s šikovnýma rukama. Nabízí nám univerzálnost, jenž potřebujeme," chválí si nejčerstvější přírůstek do rodiny Pens Rutherford. Pittsburgh k němu získal ještě 151. volbu na letošním draftu.

TRADE ALERT: The Penguins have acquired forward Dominik Kahun and a 2019 fifth-round draft pick from the Chicago Blackhawks in exchange for Olli Maatta.

Full details: https://t.co/mjPVW6s9VV pic.twitter.com/N9VCvbMTwq

— Pittsburgh Penguins (@penguins) June 16, 2019