Prodej Arizony na spadnutí! Kdy? Již ve středu?!

16. 06. 2019, 19:10 » Analýzy - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
měna majoritního vlastníka kojotů visí ve vzduchu. O klub se intenzivně zajímá miliardář Alex Meruelo! Jednání o odkoupení nadpolovičního podílu v Desert Dogs od Andrewa Barrowaye jsou prý dokonce v takové fázi, že celou transakci by mohla už ve středu 19. června posvětit na svém pravidelném zasedání (v Las Vegas) Rada guvernérů NHL. Informuje o tom Craig Morgan ze sportovního média The Athletic.

Gila River ArenaAlex Meruelo je americkým byznysmenem kubánského původu v oblasti stavebnictví a realit. Ve Spojených státech vlastní několik společností (třeba řetězec pizzerií La Pizza Loca v Los Angeles, hotely a casina SLS v Las Vegas a Grand Sierra Resort v Renu), dále různé nemovitosti, banky, TV stanice, hip hop rozhlasové stanice atd.

O převzetí nějaké sportovní organizace se tento 55letý podnikatel pokoušel už v minulosti. Například v roce 2011 toužil po basketbalovém týmu NBA Atlanta Hawks. To ale nakonec nedopadlo. Vyjde mu to nyní s Coyotes? "Ano, mohu potvrdit, že Alex Meruelo má o kojoty vážný zájem," hlásí prezident a výkonný ředitel Desert Dogs Ahron Cohen.

Současným většinovým a zároveň jediným majitelem Arizony je Andrew Barroway. 100% podílu nabyl v červnu 2017 (do vlastnické struktury AZ se Barroway dostal v roce 2013, kdy nad kojoty získala kontrolu skupina IceArizona, jíž byl členem; rok nato už Andrew držel v týmu majoritu - 51 % a ve zmíněném roce 2017 odkoupil od ostatních akcionářů ten "zbytek" - tedy 49 %).

Nicméně... Už po dvou letech přichází obrat. Změna plánu.

V nedávné době probleskly zámořskými médii informace, že Andrew Barroway se chce určitého podílu v Arizoně zase zbavit - nejdříve se psalo o minoritním podílu (konkrétně 49 %), poté o majoritním (51 %) s tím, že by si minoritu v klubu Andrew rád ponechal.

Zájemce o nadpoloviční podíl v mužstvu pouštních psů by tak měl v případě zisku těchto akcií nad organizací a jejím dalším směřování kontrolu.

Suma sumárum, nabízí se otázka: Co by příchod Alexe Meruela znamenal pro budoucnost Coyotes? Zůstal by náš klub v poušti? Hrozilo by stěhování do jiného státu? Podle dostupných zpráv panika není na místě. Tedy alespoň prozatím. "Zdroje blízké vedení NHL tvrdí, že v 'dohledné době' bude Meruelovým cílem zaměřit se na úspěch týmu v Arizoně," snaží se uklidnit fanoušky kojotů Craig Morgan.

Daří se mu to?

Autor: Josef Hlaváč pro web coyotes.cz