Phil Kessel: Nikam se nestěhuje, trejd z Pittsburghu není na pořadu dne!

18. 06. 2019, 14:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po svém příchodu z Toronta se stal miláčkem fandů a okamžitě vyhrál s Penguins Stanley Cup v letech 2016 a 2017. Nyní se začínají po nepovedeném play off, z něhož Tučňáci vylétli v nejrychlejším možném čase, objevovat spekulace o možných trejdech velkých hvězd včetně Phila Kessela.

"Byl pro nás skvělým hráčem. Bez něho bychom jen těžko vyhráli Stanley Cupy. Byl a ještě několik let bude hráčem schopným rozhodovat zápasy. Z týmového pohledu je ale problémem, když si hráč může diktovat. To poté celku svazuje ruce, takže bych řekl, že Phil se vrátí na led v našem dresu. Nyní se ho nijak aktivně nesnažím vyměnit. Pokud někdo přijde s dobrou nabídkou, můžeme jí zvážit. To ale platí o drtivé většině našich hráčů," rozpovídal se na toto téma generální manažer Jim Rutherford pro pittsburghské rádio.

I přes tato slova již vedení černo-žlutých požádalo Kessela o seznam osmi klubů, do nichž by byl ochotný přestoupit. Jedním z nich byla i Minnesota Wild a skloňováno bylo i jméno Arizona Coyotes. Rutherford zároveň dodal, že se chystají v Pensylvánii změny, což dokazuje i trejd Olliho Maatty do Chicaga za Dominika Kuhna.

"Ještě jsme se změnami neskončili. Očekával bych, že ještě jich ještě několik před startem kempu uvidíte," doplňuje architekt pětinásobných mistrů soutěže.

Phil Kessel underwent hand surgery: report. https://t.co/IvMe4QuMT0 pic.twitter.com/qW2Tq4Ry9q

— NHL (@NHL) July 10, 2016


Bude Phil Kessel vyměněn? Jim Rutherford tvrdí, že jeho trejd není na pořadu dne.