Kdo vyplní mezeru po Subbanovi? Je Dante Fabbro připraven?

08. 07. 2019, 19:30 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čtveřice zadáků Subban, Ekholm, Ellis, Josi byla považována za nejlepší v celé NHL a byla hlavním důvodem, proč Nashville Predators postoupili roku 2017 až do finále bojů o pohár Lorda Stanleyho. Ta se ale odchodem prvního jmenovaného rozpadla. Kdo nyní zaplní místo po extravagantním černochovi, který byl oblíbený u fanoušků i novinářů? Nabízí se jméno Dante Fabbro. Nasbíral ale již v jednadvaceti letech dostatek zkušeností, aby mohl nahradit již zmiňovaného Subbana?

V základní části stihl odehrát čtyři zápasy, přičemž si v posledním utkání pravidelného kolotoče proti Chicago Blackhawks připsal prémiový gól, během play off poté přidal dalších šest startů proti Dallasu. Fabbro tedy po třech letech na univerzitě získal první zkušenosti s největším stupínkem. Nyní má před sebou nový úkol. Udržet se na něm a zářit. Má dobrou startovní pozici, vedení klubu mu věří. "Pravděpodobně bych Subbana nevyměnil, kdybych neměl podepsaného Danteho a nehrál na konci roku tak skvěle. To mi dalo jistotu, že naše obrana vedená kapitánem Romanem Josim zůstane i bez Subbana stále kvalitní," přiznává generální manažer David Poile.

Jak na tato slova reagoval Fabbro? Posuďte sami: "Je určitě výborné tato slova slyšet. To posílí sebevědomí každému. Ale zároveň nechci nic zadarmo. Během léta a s příchodem tréninkového kempu nemám své místo jisté. Chci si ho vybojovat. To mě žene dopředu."

"Myslím," doplňuje Fabbro, "že bych se popsal jako hráč pro velké momenty. Mám velký respekt k celému trenérskému týmu za to, jak pracoval se mnou i spoluhráči. Je opravdu těžké někoho zapracovat do sestvy tak, aby se necítil jako páté kolo u vozu. Hodně jsem si těch několik zápasů užit. Ruku v ruce s tím se chci ale stále zlepšovat a rád bych se stal členem jedné ze dvou prvních obranných dvojic."