Vrátí D.J. Smith jako kouč Ottawě respekt?

12. 07. 2019, 15:00 » Novinky - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po zavedení platových stropů probíhají u klubů NHL tzv. "cykly", kdy se střídají špatná období s lepšími. Příkladem pozitivní změny k lepšímu můžeme zmínit například Toronto, Carolinu nebo Colorado. Opakem je však tým z hlavního města Kanady. Senators bojují s konkurenceschopností a zároveň ztrátou největší hvězdy týmu a kapitána. Velitelem přestavby a posunutím věcí k lepšímu byl v Ottawě jmenován D.J. Smith.

Dvaačtyřicetiletý Smith se tak stal 14. trenérem v klubové historii. Nečeká ho však nic jednoduchého. Úkolem bude dát týmu novou tvář a zároveň se odlepit ode dna tabulky. Smith přichází ze zajímavé čtyřleté mise v Torontu, kde byl právě po 4 roky asistentem Mikea Babcocka.

Smith působil i jako hráč na postu obránce a v samotné NHL stihl odehrát 45 zápasů, které rozdělil mezi Toronto a Colorado. Draftovaný byl v roce 1995 ve druhém kole na 41. místě týmem z Long Islandu, New Yorkem Islanders. V AHL působil dokonce po 9 sezón. Právě i díky těmto hráčským zkušenostem vedení Sens věří, že Smith je tím správným vůdcem pro vzestup Ottawy. "D.J. Smith je vítěz. Věříme, že to je ta nejlepší osoba pro budoucí vývoj a vzestup Ottawy," prohlásil generální manažer Senátorů Pierre Dorion. Pojďme se s novým šéfem lavičky seznámit.

Jak začal s hokejem: Byl jsem již od útlého věku velmi soutěživý a hokej byl první věc, ve které jsem pořád dával góly.

Jak se dostal k trénování: Bohuže jsem musel skončit s hráčskou kariérou trochu předčasně. Brusle na hřebík jsem pověsil ve 26 letech kvůli otřesům mozku. Takže jsem trénoval posledních 16 let a věnoval jsem tomu spoustu času. Sice jsem nevěděl kdy přijde příležitost prosadit se v NHL, ale je důležité na ní do budoucna myslet a to jsem udělal. Jsem rád, že se to stalo právě v Ottawě.

Kde bude bydlet: Musíme začít hledat. Nejraději bych byl co nejblíže aréně, ale moje žema by preferovala jinou čtvrť. Věřím, že najdeme místo vyhovující nám oběma.

AUTOŘI: Dominik Kovář a Tomáš David