Los Angeles Kings: Věříme ti Todde!

16. 07. 2019, 15:30 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pryč jsou doby, kdy se Los Angeles pohybovalo na špici ligového pelotonu a vyhrálo dva Stanley Cupy (2012, 2014). Sezona 2018-19 se Kings hrubě nevydařila a zažili nejhorší základní část za 13 let se ziskem 71 bodů (31-42-9). Nyní se naděje Králů na zlepšení výkonů týmu upírají na nového kouče Todda McLellana, jenž 16. dubna nahradil na lavičce Willie Desjardinse.

"Rozumím, kde se nyní tým nachází. Možná více než hráči. Příjmul jsem plán vedení organizace a budeme postupovat trpělivě. Ta ale bude menší s tréninkovými návyky, které se zde praktikovaly před mým příchodem," hlásí bývalý lodivod Edmontonu či San Jose. S téměř identickou sestavou má nyní opět rozvířit vrchnější vody tabulky. Tým posílili pouze zadák Joakim Ryan a útočníci Martin Frk a Mario Kempe.

"Myslím, že tento tým vyhrál Stnaley Cup díky charakteru, ne dík své šikovnosti. To je vyneslo až na vrchol hory. Pokud ho znovu najdeme, nemůžeme znovu spadnout hluboko do údolí. Hráči se musí rozhodnout již při vstupu do arény. Musí na sebe vzít určitou zodpovědnost," hlásá odhodlaně nový šéf.