Top 5 černých koní pro sezonu 2019-20

21. 07. 2019, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve čtvrtek jsme psali o pěti nejvážnějších kandidátech na zisk Stanley Cupu pro sezonu 2019-20 a dnes se na přání našeho fanouška Petra podíváme na pětici černých koní, tedy celky nefavorizované celky, které ale mohou zaskočit favority. Možná již na první pohled vidíte, že převažují týmy ze Západní konference. Tento výběr není náhodný, jelikož jsou hlavní síly letos ve Východní ¨části ligového pelotonu.


1. Dallas Stars

Již minulý rok měl Dallas kvalitní tým, letos ale ještě posílil a má sílu na všech postech. Trochu překvapivě tedy nepatří k favoritům, což mu ale na druhou stranu vynáší první místo v tomto žebříčku. Pokud tedy na začátku června zvednou nad hlavu pohár hráči oblečení do zeleno-černých trikotů, nikomu čelist překvapením nespadne.

Naše prognóza pro ročník 2019-20 v případě, že potvrdí roli černého koně: Výhra Stanley Cupu

2. Chicago Blackhawks

Myšlenkou o skrytých favoritech z Chicaga jsme již v jednou článku (ZDE) rozvinuli. Hawks mají stále produktivní jádro zkušených hráčů nyní obalené zajímavými jmény. Pozitivum rozhodně dodává příchod gólmana Lehnera, jemuž se enormně vydařil poslední ročník v barvách Islanders.

Naše prognóza pro ročník 2019-20 v případě, že potvrdí roli černého koně: Postup do druhého kola play off

3. Buffalo Sabres

Kdyby se postupovalo do vyřazovacích bojů pouze za první polovinu základní části, bylo by Buffalo jedním z předních celků tabulky. Nakonec mu ale došel dech a Šavle se opět do play off nepodívaly. I tak šlo o pozitivní znamení postupného návratu mladého a talentovaného celku do vyšších pater tabulky. Právě první ročník v novém desetiletí by měl znamenat návrat Buffala do bojů o pohár Lorda Stanleyho.

Naše prognóza pro ročník 2019-20 v případě, že potvrdí roli černého koně: Postup do druhého kola play off

4. Arizona Coyotes

Chvíli mu to trvalo. Ve druhé polovině ročníku 2018-19 ale Rick Tocchet naplno ukázal svůj potenciál coby kouč a téměř dotáhl Arizonu do play off. Jeho tým bude i nadále spoléhat na výtečnou defenzivu, k níž s novou sezonou přibude elitní a zkušený útočník Phil Kessel. Právě on je hlavním důvodem figurace Coyotes v této tabulce. Během čtyř let za Penguins nasbíral 303 bodů, což činí v průměru 76 zářezů za rok.

Naše prognóza pro ročník 2019-20 v případě, že potvrdí roli černého koně: Návrat do play off

5. Vancouver Canucks

Měla to být bolestivá přestavba trvající mnohem déle. Po příchodu Eliase Petterssona se však Nucks nečekaně zvedli a kouč Green je držel na hraně postupu poměrně dlouho. Až po přestávce kvůli All Star Game se Kosatkám přestalo dařit. Dokáží díky posilám udržet formu po celý pravidelný kolotoč?

Naše prognóza pro ročník 2019-20 v případě, že potvrdí roli černého koně: Návrat do play off