Preview: 10. Calgary Flames - nejtalentovanější mladé pušky

21. 09. 2019, 17:10 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kromě každoročního tradičního preview jsme pro vás připravili speciální obsah, který u každého týmu přinese informace navíc v podobě velkého přehledu nováčků a mladých nadějí týmu do 23 let a přehled posledního draftu. Dozvíte se nejenom o výkonech těchto plejerů v poslední sezoně a způsob, jakým se do týmu dostali, ale též o jejich herním stylu, slabinách, silných stránkách a potenciálu. Kdo se může stát ligovou hvězdou? Jaký hráč bude specialista na oslabení? A kdo dokáže protihráče zamotat šikovnými kličkami? Budoucnost čeká na následujících řádcích.

1. Matthew Tkachuk


Jak přišel k týmu: Draft, 6. volba celkově 2016

Poslední sezona: Flames - 82 zápasů, 77 bodů (34+43)

Syn slavného silového útočníka se potatil. Obdobně jako Keith umí hrát velice tvrdě, nebojí se shodit rukavice, rozdává velké množství hitů (104) a umí se dostat soupeřům pod kůži. Zároveň sbírá velké množství bodů. Jednoduše řečeno se jedná o hráče, kterého chcete mít v týmu a rozhodně netoužíte proti němu hrát. Ne náhodou se mu v poslední sezoně na prsou skvělo 'A' pro zástupce kapitána. Nyní již pouze stačí podepsat nový kontrakt.

2. Noah Hanifin


Jak přišel k týmu: Trejd s Carolina Hurricanes dne 23.6.2018

Poslední sezona: Flames - 80 zápasů, 33 bodů (5+28)

Pětka draftu 2015 byla již v juniorském věku komplexním obráncem bez větších mezer ve své hře. V průběhu čtyř let se navíc její hra stále zlepšovala. Rodák z Bostonu dosáhl v minulé sezoně na své kariérní maximum v počtu bodů. V Calgary pokračuje pod koučem Billem Petersem (společně působili již v Carolině), který na něj v poslední sezoně naložil odpovědnost bránění početních nevýhod. Uplatní se však též ve hře dopředu.

3. Sam Bennett


Jak přišel k týmu: Draft, 4. volba celkově 2014

Poslední sezona: Flames - 71 zápasů, 27 bodů (13+14)

Plameny si od něj slibovaly při draftu více bodů. On se vykrystalizoval v bojovníka ledu, který sice nesbírá góly a nahrávky na ně jako na běžícím pásu, ale je platný týmu svou pracovitostí a bojovností. Figuruje ve druhé přesilovkové formaci, občas se objeví i na oslabení a často tvrdí muziku bodyčeky. Sezona 2017-18 mu vyšla o trochu lépe než ta poslední. Dokáže se letos zvednout k lepším výkonům?

Tyto články mohou vznikat pouze díky podpoře našich věrných fanoušků.

Líbí se Vám tento článek a chtěli byste se stát jedním z členů našeho klubu? Můžete již od necelých 42 Kč na měsíc a všechny články si budete moci přečíst bez omezení.


PŘEDPLATIT


4. Juuso Valimaki


Jak přišel k týmu: Draft, 16. volba celkově 2017

Poslední sezona: Flames - 24 zápasů, 3 body (1+2); Stockton Heat (AHL) - 20 zápasů, 14 bodů (4+10)

V srpnu si finský zadák nešťastně zranil koleno a bude se muset značnou část letošního ročníku léčit. To je pro Flames nepěkná zpráva, jelikož se měl právě letos konečně napevno usadit v sestavě prvního týmu a dál rozvíjet svůj talent. Tento urostlý obránce (187 cm, 93 kg) vyniká především díky svému přehledu na ledě a s pukem na holi si skvěle rozumí. Jak moc ho omezí výše zmíněné zranění?

5. Dillon Dubé


Jak přišel k týmu: Draft, 56. volba celkově 2016

Poslední sezona: Flames - 25 zápasů, 5 bodů (1+4); Stockton Heat (AHL) - 37 zápasů, 39 bodů (15+24)

Rodák z Britské Kolumbie si zatím na prostředí prvního týmu zvyká. Na farmě září a táhne Stockton na svých bedrech, ale mezi mantinely NHL se zatím nijak výrazně neukázal. Pro červeno-černé ale jednou bude mít velkou cenu. Tento tvůrce hry může do týmu vnést tolik potřebnou vítěznou mentalitu, jelikož je v jednadvaceti letech juniorským mistrem a vicemistrem světa a vítězem Western Hockey League.

6. Rasmus Andersson


Jak přišel k týmu: Draft, 53. volba celkově 2015

Poslední sezona: Flames - 79 zápasů, 19 bodů (2+17)

Andersson je ideálním hráčem do třetího obranného páru. Jedná se o defenzivně laděného zadáka, který blokuje svým tělem vysoký počet střel (83) a trenér Peters ho dokázal využívat i při oslabení. Dokáže i výtečně rozehrát a úspěšně zabojovat o kotouč.

7. Mathias Emilio Pettersen


Jak přišel k týmu: Draft, 167. volba celkově 2018

Poslední sezona: Univerzita v Denveru (NCAA) - 40 zápasů, 30 bodů (6+24)

Čas od času se objeví slušný talent z Norska. Jedním z nich je i centr Pettersen, malý klenot ze šestého kola. Na univerzitě zažil výtečný rok, i když nutno přiznat, že jeho výkonnost ke konci sezony spíše stagnovala. V Coloradu rozdával jednu gólovou nahrávku za druhou a byl dirigentem přesilovek. Díky svým šikovným rukám a malému vzrůstu lehce připomíná Johnny Gaudreaua.

8. Jakob Pelletier


Jak přišel k týmu: Draft, 26. volba celkově 2019

Poslední sezona: Moncton Wildcats (QMJHL) - 65 zápasů, 89 bodů (39+50)

Dokáže přesnou nahrávkou najít spoluhráče, je slušný bruslař a dokáže vyvíjet tlak na soupeře s pukem. Tak by se dal ve stručnosti popsat Jakob Pelletier. Často se ale také tlačí do předbrankového prostoru a trenér ho využívá na oslabení. Bude sice ještě minimálně rok pokračovat v juniorech, to mu však může pouze prospět.

9. Ilya Nikolaev


Jak přišel k týmu: Draft, 88. volba celkově 2019

Poslední sezona: Loko Jaroslavl (MHL) - 41 zápasů, 25 bodů (10+15); Loko-Junior Jaroslavl (NMHL) - 3 zápasy, 2 body (1+1)

Další nadějný rozehrávač, který se stal centrem číslo jedna juniorského výběru Ruska do 18 let. Ve své rodné zemi bude rozvíjet svůj talent i letos, což je pouze plus. V Jaroslavli dostal na dres áčko pro zástupce kapitána a zatím má za prvních šest zápasů letošního ročníku na svém kontě tři body. Jeho menší slabinou je nanejvýš průměrné bruslení.

10. Dustin Wolf


Jak přišel k týmu: Draft, 214. volba celkově 2019

Poslední sezona: Everett Silvertips (WHL) - 61 zápasů, 93,6%, 1,61 inkasovaného gólu na zápas

Ve WHL se mu sezona povedla na jedničku a skončil druhý v hlasování mezi nejlepšími maskovanými muži soutěže, když pochytal nejvyšší procento puků ze všech jedniček během posledních 13 let. V některých zápasech dokáže být velmi agresivní, jindy chytá s ledovým klidem. Téměř nikdy nepouští zbytečné branky Někteří skauti v něm nevidí gólmana pro NHL, jiný naopak.

Draft 2019


VolbaJménoPozice/Tým
26.Jakob PelletierLK/Moncton Wildcats (QMJHL)
88.Ilya NikolaevC/Loko Jaroslavl (MHL)
116.Lucas FeukLK/Sodertalje SK (HockeyAllsvenskan)
150.Joshua NodlerC/Fargo Force (USHL)
214.Dustin WolfB/Everett Silvertips (WHL)