Bude Marner vyměněn do Vancouveru? Nuck údajně nabídli výměnu

12. 08. 2019, 13:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Umíte si Mitche Marnera představit mezi mantinely NHL v dresu Vancouver Canucks? Ve včerejších večerních hodinách se tato představa mohla stát realitou. Proč? Generální manažer týmu z Britské Kolumbie Jim Benning údajně nabídl Torontu trejd zahrnující jejich nejcennějšího chráněného volného hráče.

Za Marnera měl k Maple Leafs putovat jeden z nejtalentovanějších beků světa Quinn Hughes, bratr letošní jedničky draftu Jacka. Devatenáctiletý rodák z Orlanda sice v nejlepší hokejové soutěži světa odehrál pouhých pět utkání, v nich však stihl nechat fanoušky Kosatek ochutnat ze svého obrovského potenciálu. Letos navíc reprezentoval svou rodnou zemi na mistrovství světa juniorů i seniorů a doma má již zlato z MSJ do 18 let, stříbro a bronz z MSJ do 20 let a bronz ze seniorského MS.

Na druhé straně barikády stojí již hotová superhvězda NHL, která v posledním ročníku dokázala nasbírat 94 kanadských bodů za 26 branek a 68 gólových přihrávek. Nucks by mu mohli předložit nabídkovou listinu. To má ale háček. Vzhledem k jeho kvalitám by jeho plat jistě přesáhl hranici 10 568 590 amerických dolarů, což by pro Vancouver znamenalo povinnost poslat Leafs čtyři volby v prvním kole draftu. K tomu by jistě architekt celku ze západní Kanady nikdy nepřistoupil.

Je tedy trejd s rošádou Marnera a Hughese reálný? Domníváme se, že nikoli. I přes Hughesovy nezpochybnitelné kvality by na této dohodě Javorové Listy prodělali. Marner je možná ještě cennější než Tavares či Matthews a jejich generální manažer Kyle Dubas se spíše kvůli uvolnění místa pro něj zbaví jiných hráčů. Výměnu s modro-zelenými tedy nelze očekávat.