Victor Hedman: Jsem zdráv jako rybička a připraven na novou sezonu

16. 08. 2019, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vypracoval se možná na nejlepšího beka současnosti, za což si minulý rok vysloužil Norris Trophy. Není tedy divu, že Tampě Bay v sezoně 2018-19 citelně chyběl, když musel vynechat celkem 12 utkání v základní části a následně další dvě během play off kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Fanoušky a vedení Bolts tudíž zajímá, zda bude plně fit na začátku tohoto ročníku. A Victor má pro ně dobré zprávy.

"Kdybych nebyl stoprocentně fit, nebyl bych tady. Byl bych v Tampě," sdělil Hedman neodbytným novinářům ve svém rodném Švédku, "mé tělo je v pořádku a jsem připraven naskočit. Byl jsem schopný naplnit své letní plány a mám štěstí, že si mohu zabruslit se svým rodným klubem MoDo. Vždy se o mě starali skvěle."

A jak vidí osmadvacetiletá hvězda ligy šance Lightning v sezoně 2019-20? "NHL je velmi těžká ligy. Je obtížné vyhrávat a mít takovou základní část jako jsme měli minulý rok. Jenomže jsme byli v pozici absolutního favorita a dostali jsme tým, který hrál tvrdě a byl fyzicky připraven. Rozhodlo několik malých detailů, jenž oni dělali a my ne. Ale poučili jsme se z toho a pokusíme se pro nadcházející sezonu zlepšit. Víme, co máme dělat a dokazovali jsme to v základní části poslední sezony. Ale ostatní týmy jsou nyní ještě lepší, takže se nemůžeme ohlížet zpět. Musíme makat od začátku, nejenom čekat na play off."

Hedman v ročníku 2018-19 stihl naskočit do 70 utkání a připsat si v nich celkem 54 bodů, z čehož hned 25 bylo během přesilovek. Svého dosavadního maxima dosáhl v sezoně 2016-17, kdy se mu podařilo nastřádal 72 zářezů. Mohl by, nyní již uzdraven, tato čísla překonat?