Návrat Marleaua? San Jose ho prý nechce, Coyotes ano

17. 08. 2019, 18:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mnoho fanoušků Sharks bralo jako pozitivní znamení, když bývalý kapitán týmu Patrick Marleau přijel trénovat do San Jose. Dle reportéra deníku Toronto Sun Stevea Simmonse však Žraloci nemají o návrat ztraceného syna, který poslední roky strávil v Torontu a následně byl záhy po výměně do Caroliny vykoupen ze smlouvy, zájem.

Stejný novinář též uvedl, že se po jeho angažmá poohlíží Kojoti z Arizony. Ti měli na léto jasný úkol. Bylo potřeba sehnal střelce, jelikož v sezoně 2018-19 Yotes trpěli na nedostatek vstřelených branek. Trn z paty částečně odstranili angažováním Phila Kessela z Pittsburghu, ten však sám pravděpodobně nebude na vše stačit. A právě Marleau by mu mohl v jeho snaze pomoci.

Ten i přes svůj pokročilý věk (39) dokázal v poslední sezoně nasázet 16 branek a k nim přidat 21 asistencí. Jak by tedy mohly vypadat útočné řady Kojotů s Marleauem?

Clayton Keller -- Nick Schmaltz -- Phil Kessel

Patrick Marleau -- Derek Stepan -- Lawson Crouse

Carl Soderberg -- Brad Richardson -- Vinnie Hinostroza

Michael Grabner -- Christian Dvorak -- Conor Garland

Pokud by John Chayka opravdu chtěl rodáka z Aneroidu získat, musel by ještě vyřešit situaci s platovým stropem. Marleau jistě zlevní, Arizona má ale pod maximální hranicí pouhých 178 tisíc dolarů. Jeho příchod by ale znamenal ještě jednu výhodu - rozšíření kádru. V posledním ročníku Desert Dogs decimovala zranění a jen stěží hledali náhradu. Díky dalšímu útočníkovi navíc by se sestava opět rozšířila, což je v dnešní NHL jedním z předpokladů úspěšného celku.

Viděli byste rádi tuto legendu v rudo-černých barvách Coyotes?