Bude hrát Mitch Marner v Zurichu, pokud nepodepíše s Leafs?

21. 08. 2019, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chtěli byste vidět naživo Mitche Marnera, ale nemůžete cestovat do Kanady? Možná pro vás budeme mít na začátku podzimu řešení. Mladá hvězdička, která v posledním ročníku NHL zaznamenala 94 bodů, stále nemá jako omezený volný hráč podepsanou smlouvu s Toronto Maple Leafs.

Zástupci klubu nyní obdrželi žádost Marnerova evropského agenta, zda by ho uvolnili, aby mohl trénovat celkem švýcarské ligy Zurich Lions. Samozřejmě za předpokladu, že se inkoust na daném archu papíru nestočí do tvaru jeho podpisu s kanadským velkoklubem.

"Pravděpodobně nebudu [hrát ve Švýcarsku]," popíral uprostřed července zvěsti o jiném angažmá sám jednadvacetiletý forvard, "nechci riskovat. Chci být tady na začátek přípravného kempu a doufám, že už v té době budu mít podepsáno."

Kdyby čtyřka draftu 2015 odcestovala do alpské země, začala by na ledě ve stejný den (v pátek 13. září) jako začíná přípravný kemp Maple Leafs v St. Johns.

Včera zároveň novinář televizní stanice TSN Darren Dreger uvedl, že hráčův agent Darren Ferris jednal s generálním manažerem Kylem Dubasem, ale i přes pozitivní konverzaci se jednání nikam nepohnula.

Jak nakonec kauza Marner dopadne?