V kauze Laine jde do tuhého a zájemci se hrnou. Bude vyměnen na Východ?

06. 09. 2019, 17:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
I přestože by podpis Claytona Kellera s Arizonou mohl napovědět o směřování omezeně volných hráčů, zdá se, že Jets se stále podpisu nové smlouvy s Patrikem Lainem, jejich elitním střelcem, nemohou přiblížit. To po celém hokejovém světě vyvolává vlny spekulací o možném trejdu mladého Fina, přičemž se Tryskáčům z Manitoby údajně ozývají s enormním zájmem celky z Východní konference. Které tři by mohly práva na Laineho získat?

MTL 3. Montreal Canadiens

Touha Montrealu po Stanley Cupu opět roste, ale musí si pospíšit. Carey Price má již po oslavě 30. narozenin a mohl by brzy být za zenitem. Habs se již snažili přetáhnout Carolině Sebastiana Aha a nyní se údajně pokouší o podobnou věc s Mitchem Marnerem. Navíc by rádi trejdem získali práva právě na Laineho. Umíte si představit, jak by se zvýšily šance tradičního celku, kdyby získal oba dva (otázkou by zůstala protihodnota, za levno by Jets určitě neprodávali)? Proti sice aktuálně hovoří platový strop (hlavně kvůli obří smlouvě pro Webera), ale generální manažer Bergevin má příležitost ukázat to nejlepší ze svého umu.

NJD 2. New Jersey Devils

Shero již pro Devils jednou získal velkou superhvězdu (Taylor Halla) za levno. Problémem by mohl být fakt, že architektem Jets není Peter Chiarelli, ale Kevin Cheveldayoff a ten se nedá tak lehko vodit za nos. Možnost další obrovské posily pro Ďábly se nám ale líbí natolik, že jsme jim přidělili druhou příčku.

CBJ 1. Columbus Blue Jackets

Po očekávaném letním odlivu hvězd by se elitní střelec Columbusu hodil jako sůl. Nejenom na střílení branek, ale též na vytvoření nového image. S novou tváří v čele k novým zítřkům. Platová situace u týmu je k tomuto kroku více než vhodná.