Preview: 22. Philadelphia Flyers

09. 09. 2019, 19:00 » Preview - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Speciál top 10 mladých pušek Flyers

Philadelphia Flyers již několik let přešlapuje z místa na místa. Podle průběhu letní přestávky a kroků Letců se nezdá, že by mělo dojít k výrazným zlepšením. Nebo se snad mýlíme?



Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
22.PHI Philadelphia Flyers823737882244:2819-83-133-4919-18-418-19-4


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY

Můžeme začít rovnou asi nejzajímavějším a zároveň nejkontroverznějším podpisem ze strany Philadelphia. Ta ulovila útočníka Kevina Hayese, na kterého získala ještě před podpisem práva výměnou za volbu draftu z Winnipegu. Rozhodně nelze říci, že by se nejednalo o zajímavý úlovek do doby, než se zmíní jeho roční plat. Ten bude činit v průměru 7 142 857 dolarů a to po dobu 7 let! Vzhledem k historii podpisů volných hráčů v organizaci Flyers to nebude mít útočník, který většinu své kariéry strávil u rivalů z New York Rangers, velmi těžké. Dalším zajímavým tahem je akvizice Jacka Brauna za dvě volby draftu ze San Jose. Braun má potenciál na to být v první formaci, nicméně sezónu začne pravděpodobně v lajně druhé. 14. června došlo z pohledu českého fanouška k velké výměně. Tým opustil Radko Gudas a opačným směrem putoval vítěz Stanley Cupu Matt Niskanen. Mimo Gudase tým opustili také brankář Cam Talbot a pravé křídlo Ryan Hartman. Talbot putoval do Kanady udělat konkurenci Davidu Rittichovi v Calgary a Hartman si plácl s Minnesotou. Na Hartmana nejprve dostal práva právě od Letců Dallas a ti na oplátku do města Rockyho poslali Tylera Pytlicka.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Claude Giroux - Sean Cotourier - Travis Konecny

James van Riemsdyk - Kevin Hayes - Jakub Voráček

Oskar Lindblom - Nolan Patrick - Tyler Pytlick

Michael Raffl - Scott Laughton - Morgan Frost


OBRANA

Ivan Provorov - Travis Sanheim

Shayne Gostisbehere - Justin Braun

Robert Hagg - Matt Niskanen

BRANKÁŘI

Carter Hart

Brian Elliot

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Celá Philadelphia, potažmo celá NHL bude s napětím sledovat, jak moc špatným, či dobrým podpisem bude Kevin Hayes. Americký útočník podává od roku 2014, kdy poprvé naskočil do NHL v barvách Rangers, stabilní a kvalitní výkony. Zaslouží si však 7 milionů dolarů ročně? Ve svých 27 letech už nemá tolik potenciálu růst a od hráče, kterého si v roce 2010 v 1. kole draftu vybralo Chicago Blackhawks, nelze čekat výkony hodné superstar. Může se však stát tahounem v mnoha jiných aspektech hry. Něco jako Justin Williams v Carolině, Dustin Brown v Los Angeles nebo T.J. Oshie ve Washingtonu. Bude to ale náročným příznivcům Flyers stačit?

CO JIM JEŠTĚ CHYBÍ?

Co tak Philadelphii v posledních několika letech pozoruji, chybí jim jasná koncepce. Tým přešlapuje z místa na místo. Většinou výrazně nepropadne, ale ani výrazně nepřekvapí. A tak to již je téměř 10 let - do roku 2010 se datuje poslední účast Letců ve finále Stanley Cupu. Problém není v hráčích, trenérech.. Ale celkovém vedení a organizaci. Po určitých strukturálních změnách jsme zvědaví, jak moc si Philadelphia polepší.

TIP NA UMÍSTĚNÍ

Tip na umístění u týmu, u kterého nevíte, zda prochází přestavbou nebo hledá jakýsi směr, jak na vrchol, není jednoduché podat. V organizaci Flyers se nachází mnoho mladých talentů, kteří se v následujících letech můžou přihlásit o své místo v hlavním týmu a stát se hvězdami (někteří již tak učinili). I přesto si myslíme, že kombinací zkušeností a nastupujícího mládí (Carter Hart, Travis Sanheim, Nolan Patrick,...) se Philadelphia do play off těsně dostane. V něm se však přes nabitou Metropolitní divizi nedostanou dále než do druhého kola.