Preview: 20. Chicago Blackhawks

11. 09. 2019, 19:00 » Preview - Autor: Dominik Kovář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Speciál top 10 mladých pušek Blackhawks

Není to tak dávno, co Chicago slavilo 3 Stanley Cupy v 5 letech. Po úspěšných letech přišlo očekávané období půstu, nicméně minulá sezóna a počátek letošní by mohl naznačit, že jádro party okolo Jonathana Toewse ještě zdaleka neřeklo poslední slovo.



Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
20.CHI Chicago Blackhawks8236341284270:29212-123-125-5719-14-817-20-4


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY

Co se týká podpisů od 1. července, za největší úlovek musíme vyzdvihnout angažování Robina Lehnera. Člověk, který si prošel nejen životní sezónou, ale také temnými chvilkami, které překonal a vyhrál trofej Billa Masterona za oddanost hokeji. Do Chicaga zamířil výměnou obránce Olli Määttä a opačným směrem letěl do Pittsburghu útočník Dominik Kahun, což je pro teď přinejmenším lehce kontroverzní výměna. Dále získali Blackhawks z Caroliny Calvina De Haana, Dominika Kubalíka ze švýcarského Ambri-Piotta nebo další výměnou Andrewa Shawa z Montrealu za výběry draftu. Poslední výměna se datuje do 16. července, kdy si Chicago měnilo s Ottawou. Za Jestřáby bude hrát ještě minimálně dva roky Zack Smith a do Ottawy putoval Artem Anisimov. Své úspěšné kariéry ukončili brankář Cam Ward a útočník Chris Kunitz. Ward strávil většinu své kariéry v Carolině, kde v roce 2006 Stanley Cup. Chris Kunitz vyhrál Stanley Cup hned čtyřikrát (Anaheim Ducks, 3x Pittsburgh Penguins).

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Brandon Saad - Jonathan Toews - Dylan Sikura

Alex DeBrincat - Dylan Strome - Patrick Kane

Dominik Kubalík - Zack Smith - Brendan Perlini

Ryan Carpenter - David Kampf - Andrew Shaw


OBRANA

Duncan Keith - Eric Gustafsson

Calvin de Haan - Brent Seabrook

Olli Maatta - Connor Murphy


BRANKÁŘI

Robin Lehner

Corey Crawford

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Kam až může vyrůst Alex DeBrincat? Může z něj být hvězda ligy. Po skvělé sezóně, kdy se stal 2. nejlepším střelcem a 3. nejproduktivnějším hráčem se dá očekávat, že pokud v organizaci Blackhawks vydrží dlouho, převezme pomyslnou pochodeň po Patricku Kaneovi a Jonathanu Toewsovi. Svůj progres jenom utvrdil na mistrovství světa v Bratislavě, kde byl jedním z hlavních tahounů USA.

CO JIM JEŠTĚ CHYBÍ?

Chicagu bude v příštím roce chybět zkušenost mladších hráčů. V týmu se teď nachází zajímavý mix zkušeností a mládí, nicméně si myslíme, že nezkušenost mladších hráčů, může být rozhodujícím faktorem ve vyřazovacích bojích.

TIP NA UMÍSTĚNÍ

Chicago nevypadá na "papíře" vůbec špatně. Kane a Toews jsou hvězdy v nejlepších letech. Ty doplňují mladé pušky DeBrincat, Strome nebo třeba i Dominik Kubalík, který se v tomto ročníku konečně dočká premiéry v NHL. V obraně má stále co nabídnout duo Keith-Seabrook a branku bude hájit Robin Lehner a pokud vydrží zdraví, kanadský gólman Corey Crawford. Cílem Blackhawks po 2 letech nezdaru bude se opět podívat do vyřazovacích bojů. A tam to nebude krátká cesta. Chicago má na to se dostat až do samotného finále konference, kde mu však bude vystavena stopka.