Z Anaheimu přišla špatná zpráva. Keslera s Eavesem letos na ledě neuvidíme

15. 09. 2019, 15:00 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ryan Kesler a Patrick Eaves, důležití hráči Annaheimu, laborují se zraněním a podle generálního manažera Boba Murrayho tuto sezonu nebudou hrát.

Zkušený útočník Ryan Kesler podstoupil operaci kyčle a jeho kariéra je v ohrožení. V sezoně 2018-19 odehrál 60 zápasů, při nichž dal pět branek a na tři asistoval. V květnu po operaci kyčle nevyloučil, že by se pokusil o návrat.

"V tomto okamžiku mé kariéry byla tato operace nejlepší volbou pro kvalitu mého dalšího života. Bolest, kterou jsem trpěl, se od zákroku velmi snížila a jsem za to vděčný. Zatímco moje herní budoucnost není jistá, jsem na dobrém místě," uvedl po operaci.

Během dosavadní kariéry má na svém kontě 1001 utkání v NHL, v nichž nasbíral 572 bodů (258+314), a 101 v play (24+41). Draftován byl v roce 2003 týmem Vancouver Canucks na celkovém 23. místě.

Patrick Eaves byl získán v roce 2017 z Dallasu. I jeho trápí vážné zranění, které ho nepustí do této sezony. Trpí onemocněním svalů a jeho kariéra je v ohrožení. Eaves odehrál minulou sezonu pouze sedm zápasů za Kačery a byl přesunut do San Diega, kde odehrál shodný počet duelů, v nichž si připsal dvě asistence.

"Neřeknu, že odchází do důchodu, ale bude mimo sestavu celý rok. Několikrát se pokusil vrátit, ale on a jeho manželka se rozhodli, že prozatím bylo pokusů dostatek a v tuto chvíli s tím naprosto souhlasím," dodal generální manažer Bob Murray. Eavesovi zbývá jedna sezona ze současného kontraktu a lze očekávat, že po jeho vypršení pověsí brusle na hřebík.

V NHL naskočil do 633 zápasů. V nich má 242 bodů (132+110). Během 14 sezon si krom Anaheimu zahrál za týmy Dallas Stars, Nashville Predators, Detroit Red Wings, Carolina Hurricanes a Ottawa Senators. Právě poslední jmenovaný celek si ho vybral v roce 2003 na draftu na celkovém 29. místě.

Autor: Michal Holler