Preview: 11. Washington Capitals

20. 09. 2019, 19:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Speciál top 10 mladých pušek Capitals

I když obhájci Stanley Cupu bojovali statečně, v prvním kole letošních vyřazovacích bojů jim vystavila stopku houževnatá Carolina. I přes neúspěch je vidět, že týmu jedna "vlaštovka" nestačí a vítězit chce dál.

Po vyřazení v prvním kole je tým vedení kapitánem Ovechkinem odhodlaný k boji o nápravu. Sestavu má stále silnou, ale jeho největší tahouni pomalu ale jistě stárnou. Budeme svědky ještě jednoho velkého úspěchu Caps ve vyřazovacích bojích? Po řadě změn v to červeno-modří doufají.

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GAOTSOU/OHOMEROAD
11.WSH Washington Capitals8248268104278:2499-84-135-4724-11-624-15-2


GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů ku inkasovaným gólům, OT- Bilance v prodloužení, SO- Bilance při nájezdech, U/O- Počet zápasů s méně/více než 5,5 góly, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY

Česko-slovenskou kolonii v hlavním městě Spojených států rozšířili zadák Radko Gudas a forvard Richard Pánik. Český Bud Spencer přišel z Philadelphie již v průběhu června za Matta Niskanena a Caps ještě rozšíří již tak bohatý repertoár bodyčeků. To Richard Pánik se po slušném angažmá v Arizoně dočkal čtyřletého kontraktu s roční gáží 2,75 mil. USD. Na stejnou délku, avšak za 1,5 milionu babek, podepsal Garnet Hathaway, jenž tanovil osobní rekordy (11+19) v barvách Calgary. Do týmu také přichází věčný cestovatel Brendan Leipsic, který v pětadvaceti letech nastoupí za svůj šestý klub v NHL.

Tým naopak ztratil Bretta Connollyho (Panthers), André Burakovskyho (Avalanche), Brookse Orpika (konec kariéry) a Devante Smith-Pellyho (Flames). Na tři úvodní zápasy bude kvůli své kokainové aféře mimo hru kvůli suspendaci Evgeni Kuznetsov.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

ÚTOK

Alex Ovechkin - Evgeni Kuznetsov - Tom Wilson

Jakub Vrána - Nicklas Backstrom - T.J. Oshie

Carl Hagelin - Lars Eller - Richard Pánik

Brendan Leipsic - Nic Dowd - Garnet Hathaway

OBRANA

Michal Kempný - John Carlson

Dmitri Orlov - Nick Jensen

Jonas Siegenthaler - Radko Gudas

BRANKÁŘI

Braden Holtby - Phoenix Copley

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Alex Ovechkin
ALEX OVECHKIN WSH
Levé křídlo
Základní část 2018/19
GP: 81 | G: 51 | A: 38 | Body: 89
Střely: 338 | +/-: 7
Dokáže Ovechkin ulovit ve stále se zvyšující konkurenci další Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy a přiblíží se tak zase o kousek blíže Gretzkyho 894 brankám kariéry? Zatím se zdá, že i přes svůj pokročilý hokejový věk ze svého tempa sázení branek nehodlá povolit. Bude tomu tak i letos a překoná podeváté hranici 50 branek?

CO JIM JEŠTĚ CHYBÍ?

Získat alespoň jednoho dalšího obránce, který by byl pevnou součástí obrany. Otazníky visí nad schopnostmi Nicka Jensena a Jonase Siegenthalera. V záloze je v případě nouze připraven ještě Christian Djoos. Bude to ale stačit?

TIP NA UMÍSTĚNÍ

DO play off se podívají opět z prvního místa ve své divzi, první kolo ale bude konečnou stanicí.

Tyto články mohou vznikat pouze díky podpoře našich věrných fanoušků.

Líbil se Vám tento článek a chtěli byste se stát jedním z členů našeho klubu? Můžete již od necelých 42 Kč na měsíc a všechny články si budete moci přečíst bez omezení.


PŘEDPLATIT