Praha uvidí vycházející hvězdu. Alex Nylander nastoupí s Kanem a Toewsem

04. 10. 2019, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když ho v roce 2016 bralo Buffalo na draftu z osmé pozice, slibovalo si od něj mnohé. On ale u Sabres zklamal a v létě byl vyměněn do Chicaga. Mnohé překvapila protihodnota - mladý zadák Henri Jokiharju. Po třech týdnech přípravy se však zdá, že generální manažer Bowman moc dobře věděl co dělá. Nylander dnes večer nastoupí v zahajovacím utkání sezony na ledě O2 areny v prvním útoku.

"Myslím, že jsou oba jedni z nejlepších hráčů ligy. Budu se snažit hrát co nejjednodušeji a je pro mě čest s nimi nastupovat v jedné řadě," hlásí pokorně jednadvacetiletý rodák z Calgary. Jeho produkce nebyla nijak ohromující. Za Šavle odehrál během tří sezon pouhých 19 klání a v nich zaznamenal šest bodů.

V zákulisí se již začalo pochybovat o potenciálu, který mu byl skauty připsán. Až změna prostředí mu prospěla a on naplno ukázal svůj talent. "Chyběli nám hráči, kteří se naučí dobrým zvykům. To je například Alex Nylander. Je rychlý, má šikovné ruce, dokáže výtečně bruslit. Velice briskně dokáže přihrát a každém utkání se lepšil i v defenzivní činnosti," pěl chválu na bratra Williama z Toronta generální manažer Stan Bowman.

V jeho snaze dostat se na výsluní mu pomáhá i Jeremy Colliton a potvrzuje středeční slova Dylana Stromea. "Ano, opravdu na nás moc nekřičí a snaží se nám vždy zhodnotit naší hru. To nám hodně pomáhá," chválí se mladého kouče Nylander.

Kolik bodů nastřádá v této sezoně po boku elitních spoluhráčů? Může začít již dnes od 20:00 v O2 areně.