Trenér Colliton vyškolil Crawforda a byl ústřední postavou středečního tréninku

02. 10. 2019, 16:27 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V odpoledních hodinách do O2 areny dorazili Chicago Blackhawks, aby zde absolvovali svůj první trénink v českém prostředí. Pokud byste čekali, že ústřední postavou dnešního dne byl Patrick Kane, Jonathan Toews či tuzemské duo Kubalík s Kampfem, pletete se. Dnešní hlavní pozornost se soustředila na hlavního trenéra Jeremy Collitona, který během nácviku nájezdů ukázal svým svěřencům jak střílet góly, když přesným švihem pod víko překonal z levého kruhu Corey Crawforda.

"Občas si potřebují i trenéři trošku máknout, když do toho nutí hráče," bavil Colliton při tiskové konferenci. Čtyřiatřicetiletý kouč se přidal k týmu v listopadu minulého roku a nyní začíná svou první kompletní sezonu. Z jeho příchodu těží mnoho hráčů a jedním z nich je i mladý centr Dylan Strome, který v pátečním klání povede druhý útok. "Myslím, že za to může komunikace," svěřovala se trojka draftu 2015 exkluzivně pro náš web, "dokáže si s vámi výborně popovídat, ani moc nekřičí a není na nás naštvaný vždy je naladěný pozitivně a to nám hodně pomáhá."

Jedním z nových plejerů hrajících pod Collitonem je Andrew Shaw. Ten se vrací do Chicaga po třech letech v Montrealu. S hráči jako Patrick Kane či Jonathan Toews vyhrál dva Stanley Cupy a těší se na obnovenou spolupráci: "Je to skvělé být zpět. Ale je super mít i nové spoluhráče a kamarády," přiznával naší redakci ukazujíc na Dylana Stromea sedícího vedle něj, "jsme hladoví po vítězství a doufáme, že budeme mít úspěšný rok."

Další postřehy z tréninku


- První útočnou řadu budou v pátek s nejvyšší pravděpodobností tvořit Alex Nylander, Jonathan Toews a Patrick Kane

- To samé platí pro třetí formaci a Brandona Saada, Dominika Kubalíka a Davida Kampfa

- Calvin de Haan je velmi blízko návratu na led poté, co musel na operaci s ramenem a zdá se, že páteční utkání stihne

- Corey Crawford zatím neví, kdo začne v bráně