Velký návrat legendy. Patrick Marleau pomůže trápícímu se San Jose

09. 10. 2019, 06:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Během okurkové sezony byla do hokejového světa vypuštěna zpráva, že o Patricka Marleaua nemá San Jose, kde odehrál 19 sezon, žádný zájem. Uběhl ale pouze týden od zahájení nového ročníku a tonoucí se Žraloci hledají pomoc. Během prvních čtyř utkání se jim nepodařilo ulovit jediný bod a mají hrozivé skóre 5:17. Názor na příchod veterána se změnil. Ten sice ještě nemá podepsanou smlouvu, generální manažer Wilson již ale na ní pracuje.

"Je to pro nás příležitost," uvedl Wilson, "rozšířit naší zkušenou sestavu o hráče, který ví jak hrajeme, je všestranný a dokáže akceptovat jakoukoli roli, kterou mu trenér DeBoer přidělí."

Marleau odehrál v dresu Sharks nejvíce zápasů (1 493), vstřelil nejvyšší počet branek (508) a nasbíral nejvíce bodů (1 082). Před dvěma lety podepsal smlouvu s Torontem, z té byl ale po letošní výměně vykoupen ihned po trejdu do Caroliny.

"Už se těšíme, až se k nám Patrick přidá. Stále se držíme našeho plánu, se kterým jsme šli do této sezony. Zapracovat do týmu co nejvíce mladých hráčů. Někdy ale nastanou situace, s nimiž se musíte vypořádat - jako jsou například zranění či suspendace," dodává architekt mužstva.