Tři postřehy z večerního souboje Rangers a Oilers

12. 10. 2019, 21:35 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Díky tzv. Evropskému zápasu týdne mohou fanoušci na starém kontinentu vidět každou sobotu v příznivý večerní čas přímý přenos utkání slavné NHL. Prvním z řady těchto soubojů je klání mezi New York Rangers a Edmonton Oilers. Co měření sil těchto celků přineslo? Pojďme se podívat na tři postřehy z uplynulé šedesátiminutovky.

NYR První trefa pro Kaapa

Finský talent Kaapo Kakko se v prvních dvou zápasech své kariéry mezi mantinely NHL střelecky neprosadil. Dvojka posledního draftu však rozhodně nemusela smutnit. I takovým velikánům jako Wayne Gretzky či Connor McDavid se podařilo vsítit premiérovou branku 'až' v utkání číslo tři. A právě do této společnosti se dnes dostal i on. V 19. minutě ho do úniku poslal Ryan Strome a střelou z bekhendu nedal Mikeu Smithovi sebemenší šanci.

EDM Riley Sheahan opět zářil

Jak již zmiňoval ve svém dnešním článku můj kolega, centr Riley Sheahan zatím hraje v barvách Oilers skvěle a ve svých výkonech pokračoval i dnes. Především ve vlastním oslabení dokázal skvěle napadat hráče s pukem, díky čemuž se dostal i do útočné šance.

EDM Historický rekord zařídil McJesus

Ještě nikdy v historii se nestalo, aby nějaký tým v průběhu každého z prvních pěti zápasů sezony prohrával a nakonec každý dotáhl do vítězného konce. Až dnes večer. Oilers sice prohrávali 0:1, ale dokázali otočit ve svůj prospěch. Vítězný gól přitom zařídil kapitán Connor McDavid, jehož projektil si Rangers sami srazili do brány.