Chystají Flames a Devils trejd roku? Půjde Hall do Calgary za Gaudreaua?

04. 12. 2019, 15:00 » Spekulace - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení New Jersey Devils sice jedná o prodloužení smlouvy s Taylorem Hallem, není ovšem vůbec jisté, že k této dohodě dojde. Hall již v minulosti odešel z klubu, ve kterém neviděl šanci na postup do play off a proto i nyní vznikají spekulace o jeho odchodu. Tehdy se jednalo o výměnu z Edmontonu Oilers za nadějného obránce Devils, Adama Larssona.

Zájemců je hned několik, mezi hlavní patří například Montreal Canadiens, Buffalo Sabres, nebo Colorado Avalanche. Je zde ovšem i velmi pravděpodobná možnost výměny do Calgary Flames. Oproti předešlé sezoně se totiž plamenům nedaří tolik, jak by se na začátku sezony očekávalo a nyní, po odchodu trenéra, se mluví o dalších změnách.

Johnny Gaudreau i Taylor Hall mají momentálně shodný počet bodů (21), oba hrají pozici levého křídla a oba jsou ti, na které se spoléhá. Zajímavostí může být i fakt, že Gaudreau pochází z New Jersey a Hall z Calgary, oba by proto měli možnost hrát ve svých rodných městech.

Podívejme se na srovnání některých ze statistik:

StatistikaTaylor HallJohnny Gaudreau
Věk2826
Počet sezon v NHL107
Počet odehraných zápasů588423
Počet bodů532408
Počet bodů na zápas0,9040,964


Taylor Hall je zkušenější, dle mnohých názorů i lepší, má za sebou zisk Hart Memorial Trophy ze sezony 2017-18 za nejužitečnějšího hráče ligy a dokáže být rozdílovým hráčem. Právě v této sezoně totiž dokázal po letech beznadějí dovést Devils až do play off. Johnny Hockey, jak se Gaudreauovi přezdívá, je známý pro svůj talent tvořit hru a jeho ovládání puku patří mezi nejlepší v celé NHL. Za svou slušnost na ledě získal v sezoně 2016-17 Lady Byng Memorial Trophy.

Zatímco Hallovi končí smlouva ve výši 6 milionů amerických dolarů po této sezoně, Gaudreau má kontrakt až do sezony 2021-22 a její výše je téměř shodná - 6,75 mil. USD. Devils proto musí jednat dříve, než se Hall stane volným hráčem a týmu zanikne možnost z jeho odchodu cokoli získat, jak se tomu stalo v nedávné minulosti například Islanders u Johna Tavarese, nebo Blue Jackets u Artemi Panarina.

Devils i Flames momentálně postrádají střelce, kterými Hall a Gaudreau byli. Nyní se ovšem střelecky trápí, a právě tato výměna by mohla pomoci oba borce restartovat. Navíc by to nebyl z daleka první případ, kdy se hráči vrací do svých rodných měst, kde bez pochyb najdou větší pohodlí a mohou se snáze soustředit na své výkony.

Autor: Petr Doležal