Top 3 týmy mimo postupové pozice s nejvyšší šancí se do play off dostat

16. 01. 2020, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud by se dnes uzavírala základní část, byly by mimo příčky zaručující play off. Na začátku dubna, až nejdelší fáze sezony opravdu skončí, se ale do nejlepší osmičky vejít mohou. Jaké tři celky mají nejvyšší šanci otočit nepříznivý vývoj událostí a v posledních týdnech proklouznout do bojů o pohár Lorda Stanleyho? Komu by se mohla vydařit druhá polovina několikaměsíčního maratonu vydařit o poznání lépe než před několika dny plynulá první?

VGK 3. Vegas Golden Knights

Golden Knights sice figurují na devátém místě celé konference, ale na začátku příštího týdne se může stát, že se budou vyhřívat na příčce druhé. Vegas ztrácí na aktuálního lídra Tichomořské divize Arizonu Coyotes pouze tři body, přičemž se do tohoto rozmezí dokázaly vměstnat další tři týmy (Calgary, Edmonton a Vancouver). Nejistotu do řad Rytířů přináší včerejší nečekaná výměna na pozici hlavního kouče, kdy Gerarda Gallanta nahradil Peter DeBoer. Jak se hráči vyrovnají ze ztrátou oblíbeného trenéra a přijmou lodivoda nového?

NSH 2. Nashville Predators

Na bránu soupeře dokáží poslat třetí nejvyšší počet střel v soutěži (33,8), na svou vlastní naopak šestý nejnižší (29,8). S úspěšností 52,2% jsou čtvrtým nejlepším celkem na vhazování a dokáží rozvlnit síť soupeře v průměru 3,36krát na zápas (8. v lize). Přesto zůstávají pod čarou a na druhou divokou kartu ztrácejí již pět bodů. Nashville nezažívá lehkou sezonu. S bilancí 21-17-7 zůstává za očekáváním, což stálo místo kouče Lavioletta. Dokáží se Preds pod novým vedoucím mužem lavičky Hynesem zvednout a do play off proklouznout? Potřebnou kvalitu mají.

FLA 1. Florida Panthers

Jen stěží byste od celku s druhým nejsilnějším útokem čekali, že se bude krčit na desáté příčce v konferenci. Florida má ale zároveň pátou nejpropustnější defenzivu. Největší letní posila Sergei Bobrovsky se zatím ve svém novém působišti trápí a s úspěšností zákroků 89,6% patří k nejhorším jedničkám v rámci celé NHL. Panthers se ale rodí nová naděje v podobě pětadvacetiletého Chrise Driedgera, který v osmi zápasech vychytal pět výher a zastavil 93,1% všech na něj mířících střel. Dokáže se celek vedený famózním Jonathanem Huberdeauem zvednout a předběhnout jednoho z trojice Toronto, Boston, Tampa Bay? Nebo jednoho z celků Metropolitní divize na divoké kartě? My Cats věříme. Letošní boje o Stanley Cup se bez nich neobejdou.