Sid the Kid je zpět a dokazuje, že stále patří mezi nejlepší hráče světa

18. 01. 2020, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když se dlouhodobě zraní hráč ve dvaatřiceti letech, většinou mu nějakou dobu po návratu na led trvá, než se dostane zpět do formy. Některým se to dokonce nepodaří nikdy. Kapitán Pittsburghu má ale jiný názor. V úterý se vrátil na led po osmadvaceti vynechaných utkáních vinou zranění břišního svalstva a od první sekundy hrál ve vrcholné formě. Bez něj se Penguins pod vedením Malkina, Jarryho a kouče Sullivana dařilo. Nyní, se Sidney Crosbym, jsou nejsilnějším týmem celé ligy.

Ryan Donato neměl do zápasu na ledě PPG Paints Arena vůbec zasáhnout, na poslední chvíli byl však zapsán na soupisku. Přestože nakonec na ledě strávil pouhé čtyři minuty a 59 sekund, dostal od soupeře s písmenem 'C' na hrudi a číslem 87 na zádech lekci z defenzivy. Crosby si zajel s pukem za bránu, rychle a nečekaně změnil směr, trpělivě vyčkal a poslal ho přímo na hokejku střílejícího Dominika Simona.



Ten večer přidal další tři body a stal se hlavní hvězdou souboje s Minnesotou. "Vím, že budu znít zaujatě, ale stále si myslím, že je nejlepší na světě. Opravdu si to myslím. Kdo jiný by po tak dlouhé absenci předvedl takovou šou? Byl neskutečný," vychvaloval svého kapitána obránce Jack Johnson.

Jeho návrat se blížil již od začátku nového roku. Trip na divokém západu ještě vynechal, trenér Mike Sullivan ale již v Arizoně naznačoval brzký návrat Sida mezi mantinely a poodhalil roušku tajemství jeho skvělé kondice: "Má za sebou několik skvělých tréninků, takže je opravdu blízko [návratu na led]. Maká tak tvrdě."

Ve čtvrtek přidal Sidney další branku, tentokráte při prohře proti Bostonu. Dnes v noci se blýskl rozhodující trefou v prodloužení duelu na ledě Detroitu, když tečoval střílenou přihrávku Evgeni Malkina.



Geno si spokojeně chválil svou lámanou angličtinou návrat Crosbyho na led: "Každý hráč je důležitý. Sid je ale náš kapitán. Je to náš lídr. Je to skvělý hráč, skvělý spoluhráč. Viděl jsem to dnes večer. Skvělé čtyři řady. Přesilovka se zlepšila. Všechno."