Když mi to oznámili, byl jsem překvapený a zklamaný, říká Gallant o vyhazovu

20. 01. 2020, 17:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve středu o místo hlavního trenéra přišel Gerard Gallant, který z lavičky vedl tým Vegas Golden Knights. Ze strany vedení klubu šlo o překvapivý kro, který neočekával ani sám Gallant, jak potvrdila jeho první veřejná slova po vyhazovu: "Po pouhých dvou a půl sezonách něco takového nečekáte. Byl jsem zklamaný a překvapený, ale rozumím hokejovému byznysu. Někdy je jednoduše potřeba udělat změny. Věřím, že se pro ně jednalo o těžké rozhodnutí, ale tak to prostě v hokeji funguje."

Šestapadesátiletý kouč má za sebou velmi úspěšné angažmá. V první sezoně existence organizace dokázal Knights dovést až do finále vyřazovacích bojů a během svého působení dosáhl na velmi kladnou bilanci 118-75-20, přičemž v této sezoně celek z Nevady pod jeho vedením vyhrál 24 zápasů, 19 prohrál a v šesti případech padl v nastavení. Gallant si za ročník 2017-18 vysloužil Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra ligy a letos byl jmenován koučem Tichomořské divize na All Star Game (nahrazen Rickem Tocchetem).

Místo příprav na oslavu nejlepších osobností NHL trávil čas se svými vnoučaty v Kanadě, kde navštívil zápas Maritime Junior Hockey League, jelikož jeho syn Jason v místním klubu Summerside Western Capitals plní roli asistenta trenéra. S odstupem několika dnů v rodinném kruhu Gallant přiznává, že si časy jako hlavní kouč Golden Knights užil: "Těch dva a půl roku bylo neskutečných. První sezona byla magická. Bylo by super, kdybychom jí zakončili se Stanley Cupem. I druhá sezona byla povedená. Dostali jsme se do play off a bojovali jsme tvrdě. Čas ve Vegas jsem si užil. Je to dobrá organizace."