Sidney Crosby trenérem? Byl by skvělý, míní Mike Sullivan

19. 03. 2020, 16:30 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Profesionální kariéra Sidney Crosbyho trvá již 15 let a téměř s jistotou můžeme prohlásit, že je za svou polovinou. Co se stane, až se kapitán Pittsburghu jednou rozhodne pověsit brusle na hřebík? Jednou z možností je stát se trenérem. Mnoho bývalých hráčů vedlo či vede týmy z lavičky, jelikož by měli nejlépe rozumět všem hráčům. U některých se tato domněnka potvrdila (Toe Blake), u jiných méně (Wayne Gretzky). V případě Crosbyho si je Mike Sullivan, současný lodivod Pens, jistý, že by z jeho svěřence jednou mohl být výtečný kouč.

"Kdyby se chtěl stát trenérem, myslím, že by byl skvělý, protože hru studuje do detailu. Je to něco, co bude záviset na jeho rozhodnutí. Pokud se ale rozhodne tuto cestu podniknout, bude se mu dařit. Myslím, že u hry nakonec v nějaké důležité roli zůstane, protože jí má rád a hraje s vášní," uvedl muž, který dovedl černo-žluté ke dvěma Stanley Cupům.

Crosby se roku 2005 stal jasnou jedničkou draftu a od té doby sbíral jedno ocenění za druhým. Co z něj činí tak výjimečného hráče? "Ztělesňuje pro mě sportovce, který využívá své schopnosti, aby ze sebe vydal to nejlepší. Pokud máte takového hráče v týmu a navíc plní roli kapitána, ulehčí vám to jako trenérovi práci. Je skvělé ho trénovat, sám se od něj učím stejně jako on od nás [trenérského týmu]. Pro kouče představuje privilegium, je pocta ho vést. Velmi mi pomáhá, jelikož je nejlepším hráčem celé generace a nejpracovitější kluk ze všech," klaní se mu Sullivan.

Sid the Kid již nyní patří k největším legendám nejrychlejšího kolektivního sportu světa. Mohl by podobně úspěšnou kariéru zažít i u kormidla?