Nedělní posezení s Billem Dalym. Bude sezona pokračovat?

29. 03. 2020, 19:30 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení NHL monitoruje situaci okolo pandemie koronaviru velmi bedlivě a všichni doufají, že se sezonu 2019-20 ještě podaří dohrát. O současném postoji ligy se poměrně pozitivně v pátek rozpovídal zástupce komisionaře Bill Daly, který svými výroky dává fanouškům naději. Liga přitom byla pozastavena již 12. března a od té chvíle se zdravotní situace v zámoří rapidně zhoršila, jelikož bylo v celý Spojených státech nakaženo již přes 100 000 lidí. Jaké zprávy tedy Daly hokejovému světu přinesl?

"Myslím, že jsme časem poznali, že bychom mohli mít [na dohrání sezony] více času, než jsme si původně s ohledem na léto a následující sezonu mysleli," začal svou řeč druhý nejmocnější muž soutěže.

Když byla v úterý posunuta o rok olympiáda v Tokyu, otevřela se NBC (největší televizní společnosti v Americe) možnost přímých přenosů NHL v srpnu. Liga zároveň vyzvala týmy k zamluvení svých arén do konce osmého měsíce. "Řeknu vám, že zůstává naší prioritou hrát co nejdříve. Rádi bychom hráli na jaře, pokud by nám to situace dovolila. I kdybychom měli hrát na začátku léta, brali bychom tu možnost všemi deseti. Nemyslím si však, že jsme dospěli tak daleko, abychom mohli vědět, jak vše dopadne. Myslím, že bychom mohli být schopní hrát i v srpnu. Pokud bychom do něj měli napasovat všechny zápasy, udělali bychom to," pokračoval Daly.

"Pravidelně dostáváme zprávy od našich zdravotníků a vcelku vzato jsme na tom dobře, musím zaklepat," zdůraznil Daly fakt, že má NHL 'pouze' čtyři nakažené hráče.

Někteří hráči vyjádřili určité pochybnosti k myšlence, že by se začalo rovnou s play off v závislosti na současném postavení týmů v tabulce. "Samozřejmě bychom dali hráčům možnost dostat se do formy díky bleskovému tréninkovému kempu. Teď nemohu říct jaká by byla jeho podoba, ale naprosto chápeme stížnosti hráčů," uklidňuje Daly.

Můžeme jeho slovům věřit? Má sezona NHL 2019-20 opravdu větší naději, než by se mohlo na první pohled zdát? Na tyto otázky dokáže odpovědět pouze jediný pán. Čas.