Majitel Floridy by rád přejmenoval klub na Miami Alligators

01. 04. 2020, 15:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Při nucené přestávce vyvolané pandemií koronaviru vystoupil během pondělního večera majitel Florida Panthers Vincent Viola na rádiové stanici MiamiWaves1993.0 a během rozhovoru, který trval bezmála hodinu, se mimo jiné svěřil, že uvažuje o přejmenování svého celku na Miami Alligators, který lépe vystihuje jeho cíle a uznávané hodnoty.

"Značka Panthers je budována již 28 let, nikdy ale nedosáhla výrazného ekonomického a sportovního úspěchu, pokud jí porovnáme s rivaly z Tampy Bay. Lightning navíc, stejně jako my, sídlí ve státě Florida. Panthers přitom reprezentují pouze město Miami a jeho přilehlé oblasti. Proto jsme začali uvažovat o přejmenování celé organizace, abychom byli schopni vtisknout značce novou a úspěšnější tvář. Jelikož bychom rádi zachovali zvířecí motiv, uvažujeme o jménu Miami Alligators. Aligátoři jsou typickým zvířetem floridských bažin, což jim dává příležitost udeřit tvrdě, nečekaně a svou kořist rozdrtit. Přesně tímto způsobem bychom se rádi prezentovali od ročníku 2020-21. Tvrdost a houževnatost, to pro nás budou synonyma. Musíme lize ukázat, že pro ně již nebudeme lehkým soupeřem, se kterým se nikdy nepočítá mezi kandidáty na Stanley Cup," vysvětloval obsáhle Viola.

Když mu byla položena otázka, kdy se chystá oficiální odhalení nového loga a dresů, dostali fandové další dlouhou odpověď: "Uvažovali jsme o konci května. Jelikož pravděpodobně v té době budou stále platit omezení spojená s pandemií, budeme novinky prezentovat živě na našich sociálních sítích. Osobně by se mi líbilo ladit týmové barvy do zelené a bílé. Zelená reprezentuje aligátory a bílá svobodu a nezávislost."

Miami Alligators by mohli vzniknout pouze v případě, že by v kalendáři nesvítilo datum prvního dubna a my bychom si z vás pouze neudělali apríl. Přejeme příjemně a zdravě strávený duben.