Otázka pro každý tým Metropolitní divize do přípravy na sezonu 2020-21

14. 04. 2020, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
TENTO SERIÁL BYL PRIMÁRNĚ URČEN ČLENŮM NAŠEHO KLUBU. MY JSME SE ROZHODLI POSKYTNOUT VÁM PRVNÍ DÍL ZCELA ZDARMA A BEZ OMEZENÍ.

Ať již některý tým skončí poslední v tabulce nebo slaví zisk Stanley Cupu, vždy má v přípravě na následující sezonu hromadu práce. Koho udržet? Jakého hráče pustit? Komu nabídnout smlouvu na trhu volných hráčů? Na tyto otázky musí najít odpověď každý generální manažer. My se dnes podíváme pod pokličku každého z celků Metropolitní divize a rozebereme jednu otázku, která visí nad daným klubem.

CAR Carolina Hurricanes: Nastal čas na lov?

Dlouhá léta se Carolina řadila k horším celkům a hledala směr, jakým se ubrat. Poté přišel do křesla generálního manažera a prezidenta klubu Don Waddell a situace se začala rapidně měnit k lepšímu. Minulou sezonu se Canes podařilo vyhrát dvě kola play off (nad favorizovanými Capitals a Islanders), letos červeno-černí opět bojovali o postup, což mělo logické vyústění - posilování. Uzávěrka přestupů znamenala velký úspěch. Waddell přivedl útočníka Trochecka z Floridy a obránce Skjeia z Manhattanu. Tyto posily ale bývalému lodivodovy Atlanty Thrashers nemusejí stačit. V okurkové sezoně od něj můžeme očekávat další aktivitu. Přivede jednoho z elitních gólmanů (Braden Holtby, Robin Lehner,...)? Nebo by se mohl porozhlédnout po posile do útoku, například v Calgary po Johnny Gaudreauovi?

CBJ Columbus Blue Jackets: Jaké je číslo na Taylora Halla?

Po letním hromadném odchodu opor se měli trápit na dně tabulky. Svěřenci kouče Tortorelli byli ale jiného názoru a patřili k nejpříjemnějším překvapením sezony. Své soupeře drtili výtečnou obrannou činností v čele s brankářským duem Korpisalo - Merzlikins. Logicky se tedy nabízí posílit útočný potenciál, nejlépe na trhu volných hráčů, na němž se však plejáda atraktivních útočných jmen nenachází. Nejlepším potenciálně neomezeně volným hráčem se může stát Taylor Hall, o jehož služby by měl mít Columbus zájem.

NJD New Jersey Devils: Kdo se ujme kormidla?

Generální manažer Tom Fitzgerald i trenér Alain Nasreddine stále mají status dočasných lodivodů Devils. Pro vedení organizace tedy bude klíčové jmenovat do těchto funkcí někoho natrvalo. Až se podaří tuto položku splnit, bude potřeba omlazovat a získávat co nejvíce voleb na draftu. Tým se bude stavět okolo mladého dua Hischier - Hughes. Jedním z kandidátů na odchod je střelec Kyle Palmieri.

NYI New York Islanders: Za kolik a na kolik se zasnoubit s Barzalem?

Největší otazník visí nad superstar Mathew Barzalem. Tomu končí nováčkovská smlouva a můžeme očekávat mnohonásobný nárůst jeho platu. Současné trendy fandí krátkodobějším přemosťovacím kontraktům (2 až 3 roky), po jejichž uplynutí se daný hráč stane neomezeně volným hráčem. Generální manažer Lamoriello bude jistě usilovat o nejdelší možný kontrakt, tedy osmiletý. Dojdou obě strany ke kompromisu rychle, nebo se jednání protáhnou?

NYR New York Rangers: Konec éry Krále Henrika?

Jen stěží si lze představit Rangers bez Lundqvista. Ten ale opravdu může být ve svých 38 letech na odchodu. Ze současné smlouvy mu sice zbývá poslední rok, generální manažer Gorton ale bude chtít stavět na mladých Rusech Shesterkinovi s Georgievem, švédská legenda navíc nezažila dobrou sezonu. Pokud Henrik touží pokračovat v NHL, pravděpodobně bude muset v jiném klubu.

PHI Philadelphia Flyers: Budou se Patrick a Lindblom schopní vrátit po nemocech na led?

Problémy s migrénami nedovolily Nolanu Patrickovi v letošní sezoně naskočit do jediného zápasu. Oskar Lindblom sice sezonu zahájil, po několika týdnech ale skončil, jelikož mu lékaři nalezli rakovinu v kostech. Ani u jednoho nemá architekt Philly Fletcher jistotu, že bude schopný do ročníku 2020-21 naskočit. Patrick jako dvojka draftu v prvních dvou sezonách zaostával za očekáváním a ke slabším výkonům se přidaly i zdravotní trable (ty ho trápily i v juniorce). Lindblom je vycházející hvězdou a dle informací z klubu probíhá jeho léčba dobře.

PIT Pittsburgh Penguins: Jsou schopní podepsat dva elitní gólmany?

Matt Murray vychytal dva Stanley Cupy a Tristan Jarry se stal objevem letošní sezony, který se prochytal až na pozici týmové jedničky. Oběma nyní končí smlouva a Jim Rutherford bude muset vymyslet, jak zvýšené platy obou dvou nasoukat pod platový strop. Výměnu ani jednoho z nich nemůžeme očekávat. Murray tým v posledních letech táhl a Jarry konečně naplnil potenciál, který v něm v Pittsburghu viděli již od jeho juniorských let.

WSH Washington Capitals: Co s nejlepším gólmanem v dějinách klubu?

I Washington má trable v brankovišti. Odejít bez náhrady může, s úctou k Olafu Kolzigovi, nejlepší brankář v dějinách Capitals Braden Holtby, jenž vychytal v roce 2018 Stanley Cup. Pokud ho chce generální manažer MacLellan udržet, bude mu muset jeho současný plat 6,1 milionu dolarů navýšit.