Ještě jsem nevyhrál Stanley Cup a Art Ross Trophy, říká k podpisu Reaves

16. 06. 2020, 15:00 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nejzajímavější podpis posledních dnů se udál v Las Vegas. Golden Knights podepsali kontrakt s bitkařem Ryanem Reavesem, který by měl zůstat ve městě hříchu minimálně do roku 2022 a vydělat si 3,5 milionu amerických dolarů. Je smlouva pro hráče čtvrté řady adekvátní? Proč se vedení klubu rozhodlo s veteránem podepsat?

"Jsou ještě dvě věci, které jsem nestihl. Vyhrát Stanley Cup a stát se nejproduktivnějším hráčem ligy. Letos máme ale velkou šanci pohár získat. To se mi podařit může. Art Ross Trophy letos už ne, i když mi to uteklo jenom o pár bodů. Navíc bych to bez nové smlouvy nemohl dokázat ani příští rok. Takže jsem rád, že mohu oznámit svůj podpis s Vegas Golden Knights," uvedl k podpisu věčný šprýmař.

Nová smlouva mu ročně zaručí 1,75 mil. USD a ukrojí 2,15 % ze současného platového stropu Golden Knights (81,5 milionu). V letošním ročníku nasbíral za 71 utkání 15 bodů, rozdal 316 hitů (nejvíce v lize) a absolvoval tři bitky. Na první pohled je jeho role v týmu jasná - chránit hvězdy, dělat na ledě pořádek.

Prodloužení kontraktu si ale vysloužil i z jiných důvodů. Je charismatický a fanoušci ho milují. Ve Vegas platí za celebritu, která se stala tváří organizace a přináší klubu ještě větší prestiž, tím pádem další peníze. V minulém roce se například zviditelnil uvedením vlastní značky piva a jeho vtípky pro televizní kamery mají na sociálních sítích desetitisíce zhlédnutí.

Reaves je člověk, který si užívá záři reflektorů plnými doušky. A fanoušci i vedení organizace si užívají jeho extrovertní osobnost.