Ranní rozbruslení - 03. 08. 2020

03. 08. 2020, 08:40 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Během bojů o Stanleyův pohár v roce 2020 se na naše stránky vrací rubrika 'Ranní rozbruslení'. Ať už snídáte doma s rodinou, dáváte si ranní kávu na dovolené, nebo máte chvilku v práci, jste na správném místě. Při ranním rozbruslení se dozvíte zajímavá fakta z aktuálního dění napříč celou ligou a čtení přitom zabere velmi málo času.

CHI Dominik Kubalík se stal prvním hráčem v historii, který ve svém premiérovém zápasu play off zaznamenal alespoň 5 bodů (2+3). O jeden bod překonal Daryla Evanse, kterému se podařilo získal v roce 1982 čtyři body (2+2) v barvách Kings.

MTL Jonathan Drouin se stal čtvrtým hráčem v historii, který jel v prodloužení zápasu play off nájezd. Před ním se proti gólmanovi rozjeli Joe Juneau, Aleksey Morozov a Aleksander Barkov. Ani jeden pokus nebyl úspěšný.

PIT Ve stejném zápasu jako Drouin byl udělen samostatný nájezd i Conoru Shearymu. Stalo se tak podruhé v dějinách bojů o Stanley Cup, kdy se v jednom zápasu play off jelo více nájezdů. Ten první se odehrál roku 1923 mezi Ottawa Senators a Edmonton Eskimos.

CBJ Joonas Korpisalo se stal prvním brankářem v historii Blue Jackets, který vychytal ve svém prvním zápasu play off výhru. Zároveň se stal prvním gólmanem Columbusu, který vychytal nulu během vyřazovacích bojů.