Prohra a zranění klíčových hráčů. Absolutní hnus, zuří trenér Jets

02. 08. 2020, 11:45 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
První den návratu NHL byl velmi intenzivní. Během 13 hodin se odehrálo pět utkání, v nichž nebyla nouze o emoce a tvrdou hru. Výjimkou nebylo ani střetnutí mezi Calgary Flames a Winnipeg Jets. Emoce probíhaly na ledě i na tiskové konferenci po konci zápasu, přičemž nespokojenou stranou byl klub z Manitoby, který musel krom vysoké porážky skousnout i ztrátu klíčových hráčů Marka Scheifeleho a Patrika Laineho.

Scheifele opustil zápas už v 6. minutě první třetiny, když se po kolizi s Matthew Tkachukem začal svíjet v bolestech. Týmoví lékaři mu následně museli pomoci odjet v kabiny, jelikož se nemohl postavit na levou nohu.

"Mohl mu přeříznout Achilovku. Klidně mu mohl ukončit kariéru. Byl to absolutně špinavý a hnusný hit," zlobil se po zápasu trenér Jets Paul Maurice.

Sám Tkachuk chvíli po hitu na Scheifeleho shodil rukavice s kapitánem Winnipegu Blakem Wheelerem a po utkání se za zákrok na hvězdného centra omlouval.



Tím však ztráty na straně bílo-modrých neskončily. Ve třetí třetině se Patrik Laine dostal do potyčky s kapitánem Flames Markem Giordanem a útočníkem Samem Bennettem. Střídání sice dohrál, poté ale také zamířil do kabiny, když si na střídačce s bolestivou grimasou držel pravou ruku.

Podle vyjádření trenéra Maurice oba navštíví specialisty, kteří posoudí jejich zdravotní stav a schopnost naskočit do dalšího zápasu, který se odehraje v pondělí.