Review série 2019/20: New York Islanders - Florida Panthers

08. 08. 2020, 17:00 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Florida se loučí s nadějemi na Stanley Cup po pouhých čtyřech zápasech. Pokud jste ale sledovali alespoň jedno utkání, mohou Panthers hovořit o štěstí, když se jim podařilo vyhrát alespoň jeden duel. Islanders je předčili v útoku, obraně i v brankovišti. Jaké konkrétní faktory rozhodly o postupu New Yorku?

ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

NYI

Barzal

Mathewa Barzala byl plný led. Nasbíral sice pouze tři body, trápil ale hráče Panthers v obranném i útočném pásmu a předváděl, proč je největší hvězdou celku z Long Islandu. Tu projel jako nůž máslem celou obranou Cats, tam šetřil cenné sekundy. Zkrátka tahoun nejvyššího kalibru.

Hra pět na pět

Florida vyhrála onen jediný duel díky přesilovým hrám, ve kterých se jim dařilo na jedničku. Při hře pět na pět neměli proti Islanders šanci. Ti dokázali velmi organizovaně bránit a ze své aktivity těžili i před bránou soupeře. Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě dokázali Isles vstřelit sedm branek, zatímco Florida pouze tři.

FLA

Špatné výkony Bobrovskyho

Měl být hlavním tahounem a novou tváří organizace, za což dostal královsky zaplaceno. Po příchodu na Floridu ale mohl gólman Sergei Bobrovsky jen stěží prožít horší sezonu. V základní části pochytal pouze 90 % všech na něj mířících střel a pustil za svá záda v průměru 3,23 branky na zápas. V play off sice došlo ke zlepšení, ale k velmi mírnému - 90,1% úspěšnost zákroků a 3,08 inkasovaného gólu na utkání. To na postup stačit nemohlo. Ne nadarmo se říká, že útok vyhrává zápas a obrana titul.

ROZPIS ZAPASŮ