Review série 2019/20: Calgary Flames - Winnipeg Jets

08. 08. 2020, 12:00 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Měl to být nervy drásající souboj do posledního dechu. Místo toho jsme v souboji kanadských celků viděli jednoznačnou záležitost v podobě výhry Calgary 3:1 na zápasy. Co rozhodlo o úspěchu Flames? Jaké komplikace potkaly mírně favorizovaný Winnipeg, který byl naprosto bezzubý?

ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

CGY

Dominantní útok

Od začátku této série padalo v zápasech hodně branek. Vidět byl jak už nejlepší střelec Flames Elias Lindholm nebo další útočníci i obránci. V průběhu série skórovalo celkem 11 různých hráčů a 16 hráčů si připsalo gól nebo asistenci. V tom tkví síla Calgary - může se spolehnout na jakoukoli řadu.

Skvělé zákroky Cama Talbota

Trenér Flames Geoff Ward do poslední chvíle přemýšlel, jestli poslat do branky českého brankáře Davida Ritticha, nebo Cama Talbota. Nakonec se rozhodl pro Talbota, který odchytal všechny zápasy série a v tom posledním dokonce vychytal nulu. Celkově má brankář Flames 94,6% úspěšnost zákroků a Ward rozhodně svého rozhodnutí nelituje.

WPG

Nezdar v brankovišti

V sérii se nedařilo Connoru Helleybuckovi. Za slabou obranou se mu nepodařilo zastavit střelce Flames a puk musel ze své brány lovit celkem dvanáctkrát, což dělá nelichotivý průměr 3,04 inkasované branky na utkání. I jeho úspěšnost zákroků značně klesla. Zatímco v základní části dominoval s 92,09% úspěšností a pravděpodobně si odnese Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana, během vyřazovacích bojů jeho čísla klesla na 90,4 %.

Zranění hráčů

Winnipeg se potýká s velkou marodkou, na kterou se přidal v prvním utkání i Mark Scheifele, který se zranil v 6. minutě utkání po sporném kontaktu s Tkachukem u hrazení. O mnoho víc neodehrál ani Patrik Laine, který má poraněné zápěstí po kolizi s Markem Giordanem ve třetí třetině úvodního střetnutí. Ztráty těchto dvou tahounů snížily šanci Jets téměř na nulu, což se následně potvrdilo.

ROZPIS ZAPASŮ