Review série 2019/20: Colorado Avalanche - Arizona Coyotes

22. 08. 2020, 07:30 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Během prvních utkání série se oba týmy pouze oťukávaly a poznávaly, utkání tudíž byla velmi vyrovnaná a Coyotes ucítili šanci. V závěru ale Colorado nasadilo neskutečné tempo a smetlo Arizonu z vyřazovacích bojů jako uragán. Co rozhodlo o naprosté dominanci Avs, kteří povolili Yotes pouze jedinou výhru a to pouze o jeden gól?



ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

COL

Kadri & MacKinnon s.r.o

Dvojce nezastavitelných centrů nasázela do sítě Pouštních psů celkem osm branek, především při přesilové hře, kterou pomohla dostat až na neuvěřitelnou úspěšnost 35 %. Není proto divu, že v průměru padalo do sítě Coyotes 4,4 branky na zápas. V posledních dvou utkáních museli maskovaní muži svěřenců kouče Toccheta lovit puk ze své sítě hned čtrnáctkrát.

Výkony Grubauera

Z českého pohledu je škoda, že se z Pavla Francouze stala pouze dvojka a do brány se více podíval jeho parťák Philipp Grubauer. Z pohledu fanoušků Avs se ale jedná o skvělé rozhodnutí. Německý gólman pochytal úctyhodných 95,3 % všech na něj mířících střel a puk mu za záda proklouzl v průměru pouze jednou na duel. Můžeme očekávat, že bude startovat i sérii proti Dallasu.

ARI

Spící Kessel a Hall

Útok Kojotů stojí na Philu Kesselovi a Tayloru Hallovi. Oba ale hráli hluboko pod své možnosti. Hall za pět utkání vstřelil jediný gól a na jeden nahrál, Kessel dokonce vyšel z celé série bez jediného bodu. To proti soupeřovým hvězdám stačit nemohlo.

ROZPIS ZAPASŮ