Islanders čeká klíčový souboj. Opřít se mohou i o skvěle hrajícího Matta Martina

11. 09. 2020, 17:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Abyste v play off dosáhli úspěchu, musíte mít více než hvězdné hráče. Mnohem více. Je důležité mít v týmu, krom jiných, i kvalitní checking line, která bude tahounům soupeře znepříjemňovat pobyt na ledě. A takovou New York Islanders mají. V jejím čele stojí odborník na černou práci na slovo vzatý. Řeč je o Mattu Martinovi, na kterého budou Isles sázet i dnes, v klíčovém utkání v sérii proti Tampě Bay.

Trenér Barry Trotz, pravděpodobně nejlepší kouč současnosti, pro ně má dokonce jméno - Identity line. Trojice Martin - Cizikas - Clutterbuck je ztělesněním hry celku z Long Islandu. Těsná obrana a tvrdá hra. Jejím pomyslným vůdcem je již zmiňovaný Martin, kterého vychvaloval po těsné prohře i Trotz.

"Marty řeší všechny situace skvěle. Ví přesně, kde je jeho místo a nesnaží se to měnit. Vždy bude silový útočník, který bude bojovat za své spoluhráče, bojovat v rozích a hrát jednoduše," vyjádřil svou spokojenost lodivod Islanders na pozápasové tiskové konferenci.

Martin vede celou ligu v počtu hitů (88), ale v utkání číslo dva finále konference přispěl i jiným způsobem. Už po 84 sekundách se mu podařilo otevřít skóre duelu. Jednalo se již o jeho pátou trefu v letošních vyřazovacích bojích, což je stejný počet jako během 55 zápasů základní části.

"Play off vás donutí hrát ještě intenzivněji, protože nemáte čas a prostor na chyby. Každý musí vytěžit maximum ze svých předností, ale také něco přidat," prohlásil Trotz. Martin jeho slova do puntíku plní.

Po vstřelení branky se opět vrátil ke své tvrdé hře plné bodyčeků. Ve chvíli, kdy došlo na lámání chleba, neváhal za vyrovnaného stavu shodit rukavice s obráncem Lightning Lukem Schennem.



"Myslím, že je dost nedoceněný. Má více talentu, než si lidé myslí. On se ale vždy dokáže dostat před bránu a snaží se tečovat puky. Má velké tělo a je náročné ho odstavit, což nám výrazně pomáhá," oceňuje svého spoluhráče Cal Clutterbuck. Dnes oranžovo--modří budou jeho nejlepší hru potřebovat znovu, pokud chtějí snížit stav série finále konference na 1-2.