Bude Zdeno Chára pokračovat v Bostonu? Ve hře je i návrat k Islanders

25. 11. 2020, 10:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Legenda. Respektovaný vůdce. Kapitán Big Z. I těmito slovy lze označit obránce Zdena Cháru, který nyní stojí na rozcestí. Má vůbec ve 43 letech pokračovat v kariéře? A pokud se rozhodne neodejít do hokejového důchodu, uvidíme ho v sezoně 2020-21 v barvách Bruins, které hájil posledních 14 let? Ve hře je údajně i návrat k New York Islanders, kde svou bohatou kariéru začínal.

„Ne. Jsme pořád na stejném bodu. Zdeno stále čeká na rozhodnutí ligy ohledně podoby sezony a do té doby musíme počkat. Jsme ale společně v kontaktu a já doufám, že se co nejdříve dozvíme datum začátku nového ročníku,“ nechal se slyšet generální manažer Bruins Don Sweeney.

V posledních dvou sezonách Chára podepisoval pouze jednoleté kontrakty. Nejdříve s platem 5 mil. USD, poté se jeho gáže snížila na 2 miliony dolarů. Nyní můžeme očekávat další mírné snížení. To však Cháru rozhodně neodradí.

„Cítím se fyzicky dobře. Jsem pozitivní [přístupem - pozn. redakce] a věřím, že jsem stále schopný hrát a být platným členem týmu. Chci zůstat v Bostonu a být jedním z Medvědů,“ hlásil Chára po zářijovém vyřazení z play off.

Platí tento výrok pořád? Spekulace v posledních dnech naznačily, že slovenskou legendu kontaktovali zástupci Islanders, kde Chára strávil první sezony své kariéry – od draftu v roce 1996, až po výměnu do Ottawy v roce 2001. Z pohledu klubu z Long Islandu je toto spojení logické – zkušený veterán by pomohl především mladému zadákovi Noahu Dobsonovi. Pravděpodobnější se ovšem zdá setrvání Cháry v Bostonu, jelikož Isles mají velmi málo místa pod platovým stropem, zatímco by si Bruins mohli dokonce dovolit i navýšení Chárova platu.

Jak se nakonec nejstarší aktivní hráč rozhodne?