Preview: 22. Florida Panthers - velké hodnocení příchodů a odchodů

22. 12. 2020, 08:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Florida udělala během pauzy poměrně velké množství změn. Vedení klubu si jimi slibuje vhodné doplnění hlavních hvězd a doufá, že se Panthers konečně podívají do play off. Jakou známku si od nás generální manažer Bill Zito odnese?







Klíčové příchody:


CBJ Alexander Wennberg, C, 26 let
PIT Patric Hornqvist, PK, 33 let
WSH Radko Gudas, O, 30 let
OTT Anthony Duclair, PK, 25 let

Druhý útok Panthers bude mít zbrusu nové tváře. Na levé křídlo se postaví mladík Grigori Denisenko, střed útoku obsadí Alexander Wennberg, který přišel z Columbusu a doufá ve vyšší počet bodů jako sbíral kdysi, a post pravého křídla zaujme Patric Hornqvist, spolehlivý střelec přicházející z Pittsburghu. Střelce Panthers získali i nedávným podpisem Anthony Duclaira. České fanoušky poté potěší podpis zadáka Radka Gudase, který po roce ve Washingtonu opět mění působiště.

Známka: A-


Klíčové odchody:


Logo NHL Mike Hoffman, C, 31 let
OTT Evgenii Dadonov, PK, 31 let
Logo NHL Erik Haula, LK, 29 let

Haula se na Floridě moc neohřál. Přišel před uzávěrkou přestupů z Caroliny, v základní části stihl odehrát pouze sedm utkání. Florida s ním v sestavě ale nedokázala v play off nijak nadchnout, jeho odchod tedy pro tým nemusí být tak citelný

To samé však nelze říci o Mikeu Hoffmanovi. Ten za dva roky v Miami dokázal vstřelit 65 branek a jako jednomu z mála se dařilo i v předkole play off. Aktuálně je stále na trhu volných hráčů. Z týmu odešel i Rus Evgenii Dadonov, který hrál poslední tři sezony po boku Huberdeaua a Barkova.

Spolu s nimi odešlo i potenciálních 60 branek a to nemůžeme hodnotit lépe než druhou nejnižší známkou.

Známka: D


Výběry na draftu:


Anton Lundell, 18 let (HIFK)

Jediným výrazným výběrem na draftu se stal finský centr Anton Lundell. V něm Cats získávají především bránícího centra, který má skvělý přehled o hře a je vždy na správném místě. otázkou zůstává jeho ofenzivní potenciál.

Známka: B-


Prodloužení smluv: Philippe Desrosiers, Scott Wilson, MacKenzie Weegar, Juho Lammikko

Nejdůležitějším podpisem se stala dohoda s obráncem Weegarem, který se týmu upsal na tři roky s průměrným platem 3,25 mil. USD.

Známka: B


Místo pod platovým stropem: 6 613 712 USD

Krok vpřed: Nový druhý útok

Nejefektivnější útočnou dvojici Huberdeau - Barkov nyní doplní Wennberg a Hornqvist. Pokud si budou rozumět, Cats mohou mít dva úderné útoky, které by jim mohly zajistit vstupenku do play off.

Krok vedle: Odchody Hoffmana a Dadonova bez náhrady

Ztratit 60 gólů bez náhrady je jednoduše špatně. Panthers sice nyní mají nové útočníky, dokáží ale střílet branky se stejnou kadencí?

Shrnutí


Florida má za sebou náročné období. Až čas ukáže, zda se jednalo o změny k lepšímu.

Celková známka:


B-