Preview: 11. Carolina Hurricanes - velké hodnocení příchodů a odchodů

02. 01. 2021, 07:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na první pohled bychom mohli Carolině vytknout malou aktivitu v angažování nových hráčů. Na druhý pohled ale Canes žádné velké posily nepotřebují, jelikož žádný z tahounů týmu neodešel (nepočítaje Justina Williamse, který definitivně ukončil kariéru).

Klíčové příchody:


NYR Jesper Fast, PK, 29 let
LAK Joakim Ryan, O, 27 let

Fast pomůže týmu především při oslabení, která v dresu Rangers zvládal bravurně. Canes i v minulé sezoně patřili k nejlepším týmům na početní nevýhody, letos by měli být ještě silnější. Joakim Ryan na druhou stranu bude k dispozici v případě, že se zraní některý ze zadáků základní soupisky.

Známka: B


Klíčové odchody:


Justin Williams, PK, 39 let
Logo NHL Sami Vatanen, O, 29 let
WSH Trevor Van Riemsdyk, O, 29 let

Mr. Game 7 definitivně pověsil brusle na hřebík. Devětatřicetiletý útočník strávil poslední roky v roli kapitána týmu, který v roce 2019 dovedl až do finále konference. Tým opustil i Sami Vatanen, který stihl v červeno-černém dresu odehrát pouze několik málo zápasů. Dalším odchodem z řad obránců je Trevor Van Riemsdyk, který bude nově oblékat dres Washingtonu.

Známka: B


Výběry na draftu:


Draft se z pohledu Caes povedl, když v prvních dvou kolech získali hned tři zajímavá jména.

Seth Jarvis, 18 let (Portland Winterhawks)

Přesný snajper. Lépe herní styl Setha Jarvise ani pojmenovat nelze. Skauti ho přirovnávají ke Claudeu Girouxovi. Kromě přesné střely jsou jeho přednosti především všestrannost při hře s pukem a výbušnost. Na druhou stranu by mohl zlepšit svou defenzivní činnost.

Noel Gunler, 18 let (Lulea)

Gunler je také především střelec. K přesnosti svého projektilu přidává i rychlost a přesné přihrávky. Problémem zatím zůstává především stabilita výkonů. Pokud má svůj den, je téměř nezastavitelný, když se ale špatně vyspí, hraje na ledě pouze jeho stín.

Vasily Ponomarev, 18 let (Shawinigan Cataractes)

I do třetice si Carolina vybrala střelce. Ruský útočník Ponomarev je nejčastěji přirovnáván k Henriku Zetterbergovi, skauti na něm oceňují především rychlost, se kterou dokáže útočit a střílet.

Známka: A-


Prodloužení smluv: Clark Bishop, Spencer Smallman, Steven Lorentz, David Gust, Gustav Forsling, Haydn Fleury, Max McCormick, Warren Foegele, Roland McKeown

Mezi nejdůležitější podpisy patří prodloužení pro obránce Fleuryho a útočníka Foegelea, kteří se pravidelně objevují na soupisce áčka. Ostatní hráči hrají především na farmě.

Známka: A-


Místo pod platovým stropem: 932 261 USD

Krok vpřed: Draft

Výběr noviců se letos Carolině opravdu vydařil, když přivedla tři nadějné střelce, čímž doplnila již tak mladý tým plný talentů.

Krok vedle: -

Canes žádný přešlap neudělali, jelikož nepřišli o žádného z klíčových hráčů mužstva. Navíc nemají žádné vyložené slabiny, které by bylo potřeba řešit.

Shrnutí


Carolina má za sebou vcelku povedenou pauzu a může se s klidem soustředit na nadcházející ročník.

Celková známka:


B